"Artık kendi oyunumuzu şekillendirmenin zamanı geldi"

"Artık kendi oyunumuzu şekillendirmenin zamanı geldi"

Yerli otomobil projesinin Türkiye'nin geleceğini şekillendirecek çok önemli projelerden biri olduğunun altını çizen Bursa 2023 Platformu Sözcüsü İbrahim Burkay, "Mevcut oyunun iyi oyuncusu olma devri kapandı, artık kendi oyunumuzu şekillendirmenin zamanı geldi" dedi.

2013.05.02 13:03 - Son Güncellenme: 2013.05.02 13:07 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
"Artık kendi oyunumuzu şekillendirmenin zamanı geldi"

MÜSİAD Bursa Şubesi Otomotiv Sektör Kurulu tarafından düzenlenen "Yerli Otomobil Üretiminde Ne Söylemiştik, Ne Olacak?" konulu toplantıda konuşan Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği Başkanı ve Bursa 2023 Platformu Sözcüsü İbrahim Burkay, "Yerli otomobili üretemeyiz, üretsek de satamayız" sözlerinin artık geçerliliğinin kalmadığının altını çizdi.


İhracat sıralamasında otomotiv sektörünün en ön sırada, Bursa'nın ise bu sektörde öncü durumda olduğunu ifade eden Burkay, yerli otomobil projesinin ortak akıl ve ortak iş birliği ile hayat bulacağını ve Türkiye'den mutlaka birinin bu projeye yön vereceğini söyledi.

Türkiye'nin dünyanın 17. büyük, otomotiv sektöründe ise 16. ülkesi konumunda olduğunu söyleyen Burkay, "Otomotiv sektöründeki ilk 10 ekonomi, dünyanın da ilk 10 ekonomisini oluşturmaktadır. 2023'te ilk 10 ekonomi arasında yer alma hedefini koyan Türkiye'nin bunu gerçekleştirebilmesi için otomotiv sektörü bunda öncü olacaktır. Mevcut sektörümüz bunu yapacak alt yapı ve bilgi birikime sahiptir. 2006 yılından bu yana ülkemizin ihracat şampiyonu olan otomotiv endüstrisi 50 yılı aşan tecrübesi, birikimi, alt yapısı, ürün kalitesi ve global üretim sistemleri ile dünyanın 185 ülkesine ihracat yapan, Avrupa'nın en önemli üretim merkezlerinden biridir" dedi.

Burkay, yerli otomobil ile dış pazarda hem marka oluşacağını, hem de Türkiye'nin dünyada ön plana çıkacağını söyledi. Türkiye'de kurulu 138 Ar-Ge Merkezi arasında 57 merkezle sektörler bazında otomotiv sektörü ilk sırada yer aldığını ifade eden Burkay, "otomotiv sektörü, AR-GE çalışmalarında çok yoğun bir sektör. Teknokent projeleri ile yerli otomotive giden yolda sektörün her zaman yanında olacağız. AR-GE ve inovasyonun önemi kavrandığı için bu proje ile 2023 hedefine ulaşmak daha kolay olacaktır" dedi.

 

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.05.02 13:03 - Son Güncellenme: 2013.05.02 13:07 - HABER MERKEZİ
A