"Arjantin'e olimpiyat almak için geldik"

"Arjantin'e olimpiyat almak için geldik"

TÜRKİYE Milli Olimpiyat Komitesi, Buenos Aires'te düzenlediği basın toplantısıyla İstanbul'u tanıttı. 2020 Olimpiyatlarının İstanbul'a verilmesi halinde Olimpiyat köyü, ulaşım ve konaklama projelerinin tanıtıldığı toplantıda basın mensuplarının soruları yanıtlandı.

2013.09.04 11:10 - Son Güncellenme: 2013.09.04 11:10 - Spor - HABER MERKEZİ
A
"Arjantin'e olimpiyat almak için geldik"

"Tarih yazıyoruz" parolasıyla basın davetinin yapıldığı toplantıda İstanbul 2020 Adaylık Komitesi Başkanı Hasan Arat, İstanbul'un 2020 Olimpiyatlarına ev sahipliği yapmak için her türlü imkanının olduğunu söyledi. Metrobüs, hafif tramvay, boğaz tüp geçidi, metro gibi İstanbul'un ulaşım olanaklarının anlatıldığı bir video gösterisinin ardından söz alan Arat Boğaz'da yapılan tüp geçidin binlerce yıllık İpek Yolu hayalinin hayat bulmuş hali olduğunu söyledi. Hasan Arat, İstanbul'un 2020 Olimpiyatlarına ev sahipliği yapmak için her türlü imkanının olduğunu söyledi. Metrobüs, hafif tramvay, boğaz tüp geçiti, metro gibi İstanbul'un ulaşım olanaklarının anlatıldığı bir video gösterisinin ardından söz alan Arat Boğaz'da yapılan tüp geçidin binlerce yıllık İpek Yolu hayalinin hayat bulmuş hali olduğunu söyledi.

"BAŞARMAK İÇİN GELDİK, BUNU GÖRECEKSİNİZ"

Hasan Arat toplantı sonrası Doğan Haber Ajansı'na (DHA) önemli açıklamalarda bulundu. Arat'la yapılan söyleşinin satır başları şöyle:

*İstanbul'un şansı nedir sizce?

-İstanbul çok önemli bir adaydır, bunu da önümüzdeki günlerde göreceksiniz.

*Arjantin ve dünya basını Tokyo'nun en fazla şansı olan şehir olduğundan bahsediyor. Bu konuda en düşünüyorsunuz, tahminlerin aksine İstanbul ipi göğüsleyebilecek mi?

-İstanbul, tarihler boyunca sürprizlerin, güzelliklerin yaşandığı bir kent. Bu adaylığa İstanbul çalışarak geldi. Çok önemli değişimler yaşadı. Burada finallerde olması çok önemlidir. Bu finali de almak için zaten bütün ekip çok yoğun bir çalışma içinde. Biz başarmak için geldik buraya, inşallah başaracağız.

TÜRK HEYETİNİN SAYISI 100 KİŞİ

*Türklerin Buenos Aires çıkarması hakkında en düşünüyorsunuz?. 600 kişinin geleceğinden söz ediliyor, bu konuda Türkiye'de bir rahatsızlığın olduğu söyleniyor.

-Kaç kişi geliyor bilmiyorum ama heyetimiz söylenen rakamlarda değil. Bizim heyetimizin en kilit bölümünü sporcular oluşturuyor ve ayrıca burada kalabalık bir heyetin bulunması dikkat edilmesi gereken bir konu. Çünkü Japonlar çok büyük sayılarla buradalar, İspanyollar da aynı şekilde. Ülkemizi burada temsil etmek ve o gelen kişilerin en ağırlıkta olduğu önemli. Biz iyi bir heyetle buradayız ama genel sayının ne olduğunu bilmiyorum. Değişik yönlerden gelen olabilir ama heyette 100 kişinin olduğunu biliyorum. Yani prezentasyon salonunda Türk heyetinden sadece 100 kişi bulunacak.

"GEZİ KONUSUNDA OLİMPİYAT KOMİTESİ BİZİ ANLAYACAKTIR"

*Avrupa Birliği'nde sorumlu Devlet Bakanı Egemen Bağış, "Olimpiyatları alamazsak bu gezicilerin suçu" yönünde sözler sarf etmişti. Katılıyor musunuz Bakanın sözlerine?. Sizce Gezi eylemlerinin İstanbul'un adaylığına etkisi en olabilir?

-Olimpiyat adaylığı çerçevesinde her şekilde sürekli değişik şeyler yaşanabiliyor. Bu önümüzdeki 4-5 günde benzer şeyler yaşanabilir. Bu gelişmelerde soğukkanlı davranıp durumunuzu her türlü açıklıkla anlattığınız zaman IOC üyeleri bunu anlayacaktır. Nitekim bu oyunlar yedi yıl sonra yapılacak. IOC üyeleri bunu gayet iyi anlayabilecek tecrübeye sahipler.

"DOPİNG KONUSUNDA TAVİZ YOK"

*Az önceki basın toplantısında dopinge "sıfır tolerans"ımız var. Biz artık hiçbir şekilde doping olaylarına müsamaha göstermeyeceğiz" dediniz. Tenisçi Çağla Büyükakçayı getirmeniz bununla ilgisi var mı? Çünkü Avrupa şampiyonu atletler varken Çağla Hanım'ı seçmeniz, bu sözü edilen "beyaz sayfa"ya ilk adım mı?

-Tespitiniz çok doğru aslında. Sadece Çağla değil, Çağla ve arkadaşları burada olacak. Türkiye yepyeni bir geleceğe yelken açmak durumundadır. Dolayısıyla bu yanlışın içinde olanlarla olmayanları aynı kefeye koymamak gerekiyor. Ama bizim burada prensip olarak "değiştik" ana hedefimiz olduğu için biz geleceğin sporcularını burada temsilcilerimiz olarak görevlendirdik.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2013.09.04 11:10 - Son Güncellenme: 2013.09.04 11:10 - HABER MERKEZİ
A