Antalyalılar Cuma'ya dikkat

Antalyalılar Cuma'ya dikkat

ANTALYA'da önceki gün meydana gelen sel felaketinin yaraları sarılmaya çalışılırken, bölgenin 19 Nisan Cuma günü yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceği kaydedildi.

2013.04.17 18:17 - Son Güncellenme: 2013.04.17 18:17 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Antalyalılar Cuma'ya dikkat

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürü Necip Duman, Balkanlar üzerinden gelen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın Cuma gününden itibaren kenti etkisine alacağını söyledi. Yağışla birlikte hava sıcaklıklarının 16-17 dereceye düşeceğini belirten Necip Duman, olası olumsuzluklara karşı yetkililerin ve vatandaşların dikkatli olması gerektiğini aktardı.


ŞİDDETLİ DOLU YAĞIŞI OLABİLİR

Geçen pazartesi günü kent merkezi ve ilçelerinde meydana gelen dolu olayına benzer bir sistemin Cuma gününden başlayıp Cumartesi günü akşama kadar devam etmesini beklediklerini dile getiren Necip Duman, "Cuma günkü yağışın daha kuvvetli olacağını tahmin ediyoruz. Beklenen kuvvetli yağışa dolu yağışının da eşlik etmesini bekliyoruz" dedi.

MEVSİM GEÇİŞLERİNDE KUVVETLİ YAĞIŞ OLASIDIR

Cuma günü başlayacak yağışta metrekareye 30-40 kilo yağış düşmesini tahmin ettiklerini vurgulayan Necip Duman, "Mevsim geçişlerinde bu tip kuvvetli yağışları almamız her zaman olası. Bu tip kuvvetli yağışlarda beklenenin altında ya da üzerinde yağış miktarları ortaya çıkabilir. Bu anlık gelişen hava şartlarına göre değişim gösterebilir. Bu nedenle verdiğimiz ihbarlara hem vatandaşlarımızın hem de yetkililerin büyük önem göstermesini istiyoruz" diye konuştu.

YAĞIŞ KESİLECEK HAVA ISINACAK

20 Nisan Cumartesi günü etkisini kaybetmesi beklenen yağışın ardından hava sıcaklıklarında hissedilir derecede artış gözleneceğini aktaran Necip Duman, yağışın kesilmesinin ardından hızlı bir ısınma sürecine girileceğini kaydetti.

Önceki gün yaşanan yağışlarla ilgili Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'ne yönelik yapılan eleştirilere de değinen Necip Duman, "İlgili tüm birimlere bildirimizi gönderdik. Bu yönde bize yöneltilen eleştirileri doğru bulmuyorum. Bunlar temelsiz eleştiriler. Bütün tahmin modellerinde o gün için Antalya'ya 8-10 kilo yağış düşeceği bildiriliyordu. Ancak bizim meteoroloji uzmanlarımızın yaptığı değerlendirmede bunun 8-10 kilo değil, 75 kilogram dolayında olacağı uyarısını yaptık" ifadelerini kullandı.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.04.17 18:17 - Son Güncellenme: 2013.04.17 18:17 - HABER MERKEZİ
A