"Ankaragücü için her şey bitmiş olacak"

"Ankaragücü için her şey bitmiş olacak"

MKE Ankaragücü Başkanı Atilla Süslü, "Roman Bednar için 66 bin 750 euro ödemezsek 6 puanımız silinecek. Yatırmaya çalışıyoruz, bu konudan dolayı muhtemelen -6 puan alacağız. Ondan sonra Ankaragücü için her şey bitmiş olacak" dedi.

2012.12.18 16:34 - Son Güncellenme: 2012.12.18 16:34 - Spor - HABER MERKEZİ
A
"Ankaragücü için her şey bitmiş olacak"

MKE Ankaragücü Başkanı Atilla Süslü, kulübün mali durumu, yönetim kurulunun bugüne kadar yapmış olduğu yerli ve yabancı futbolcuların alacakları ve yapılan ödemelerle ilgili Tandoğan Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Ankaragücü Yönetim Kurulu üyesi Metin Akyüz ile Ankaragücü Genel Müdürü Fuat Şahin de katıldı.

PTT 1. Lig'de sıkıntılı günler yaşayan Ankaragücü puanının silinmesi tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. FIFA'da bir dosyası bulunan Ankaragücü'nün eski futbolcusu Roman Bednar'ın alacakları için 67 bin euro parayı saat 17.00'ye kadar yatırmadığı takdirde 6 puanı silinecek. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Süslü, "Bednar için 66 bin 750 euro ödemezsek 6 puanımız silinecek. Yatırmaya çalışıyoruz. Bu konudan dolayı muhtemelen -6 puan alacağız. Ondan sonra her şey bitmiş olacak" dedi.

FIFA'yla ilgili ödemelerin Mart ayında başlayacağını ifade eden Süslü, "Futbolcuların hepsiyle anlaştık. Calvin Sosiba, Michael Klukowski ve Roman Bednar'ın dışında hepsinin taksitleri ödendi" diye konuştu.

"GERÇEK ANKARAGÜÇLÜ GÖRÜNENLER KULÜBE ZARAR VERİYOR"

Ankaragücü eski menajeri Hikmet Hancıoğlu'nun kulüp yönetimine alacakları için ihtar çektiğini bildirdi. Kulübe konuyla ilgili bu sabah tebligat geldiğini bildiren Süslü, , "Kamuoyunda gerçek Ankaragüçlüyüm diye açıklama yapıyor ama öyle değil. Hancıoğlu'nun 3.5 yıllığına Ankaragücü'yle 8 bin 500 liralık bir sözleşmesi var. Ancak böyle bir maaşı yoktur. Hancıoğlu'nun gerçek maaşı 4 bin lira" dedi. Hancıoğlu'nun toplam alacağı olan 256 bin 833 lira için dava açtığını açıklayan Süslü, "Bu takım ligden düşerse hiç kimse bir kuruş alamaz" diye konuştu. Süslü, "Gerçek Ankaragüçlü görünen Hakan Kutlu, Hikmet Hancıoğlu, Nazmi Erdenerin bile kulübün önünü kapattığını" iddia ederek, "Bizim ne Hakan Kutlu ne de Hikmet Hancıoğlu ile şahsi hiçbir şeyimiz yok. Kendilerini seviyoruz ancak bunlar bugünkü durumda Ankaragücü'ne zarar veriyor" dedi.

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'ya seslenen Süslü, "Çıktı o kadar açıklama yaptı. 'Madem bu kadar Ankaragüçlüsünüz, gelin üye olun' dedik ancak kimsenin sesi çıkmadı. Ankaragücü'nün bayrağını kimse yere indiremez" şeklinde konuştu.

"KÖTÜ HABERLERİN HEPSİ HİKMET HANCIOĞLU'NDAN ÇIKIYOR"

"Kötü haberlerin hepsi Hikmet Hancıoğlu'ndan çıkıyor" diyen Süslü, "Hikmet Hancıoğlu, kulübe zarar verdiği için sözleşmesini fesih ettik. Hancıoğlu bazı futbolcular ile görüşme yaparak gitmesini sağlamaya çalışıyor. İhtarname ile ilgili gerekli itirazları hemen yapacağız. Hancıoğlu, kulübünü seviyorsa gelir bu sorunu çözerdi. Herkesi aramayı biliyorsan bizi de arayıp bu sorunu çözmek için bizi de arardı. Sigortasını eksik bildirip, bunu şikayet eden kendisidir" ifadelerini kullandı.

"YILDIRIM DEMİÖREN'LE GÖRÜŞTÜK, 'BAŞINIZIN ÇARESİNE BAKIN' DEDİ"

Dün Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ile görüştüklerini belirten Süslü, "Ankaragücü'nün durumunu ilettik. Bize hiçbir olumlu yaklaşımları olmadı. 'Başınızın çaresine bakın' dediler. Bize 'bu konu yüzünden İbrahim Kızıl ile de aramız bozuldu. O konuda kefildik şimdi de hakemiz dediler" şeklinde konuştu.

"CEMAL AYDIN'IN ONURSAL BAŞKANLIĞINI ALACAĞIZ"

Ankaragücü Onursal Başkanı Cemal Aydın ile ilgili 6 Ocak 2013 tarihinde yapılacak olağan genel kurulda, radikal kararlar alarak tüzük değişikliğine gideceklerini açıkladı. Süslü, "Görevini yapmayan onursal başkan olmaz. Gereğini yapacağız. Kongrede tüzük değişikliğine gideceğiz ve onursal başkanlığı Cemal Aydın'dan alacağız. Biz kimsenin adamı değiliz. Cemal Aydın reklam derdinde. Açıklama yapıp para vermiyor. Böyle 'onursal başkanlık' olmaz. Ne diye verdin, ne diye geri aldın, ne diye şimdi sahip çıkmıyorsun?" diye konuştu.

"AKADEMİ ELİT LİGDEN ÇEKİLİYORUZ, VOLEYBOL ŞUBESİNİ KAPATIYORUZ"

Süslü, "Biz Akademi Elit Lig'den ve voleyboldan çekiliyoruz. Bunlar Ankaragücü'nün sırtında kambur. Cemal Aydın'ın bu konularda hiçbir desteği yok. Voleybolda 200 bin lira cezamız var. Federasyon Akademi Ligden olan alacağımızı ödemiyor ve voleybol şubesinin 200 bin lira masrafını karşılayamıyoruz" dedi.

"9 FUTBOLCU İHTAR ÇEKTİ"

Ankaragücü Başkanı Süslü, 9 futbolcunun alacaklarını nedeniyle kulübe ihtar çektiğini belirterek, "Cuma günü Ümit Kurt'un süresi doluyor. Satıp diğer oyuncuların ödemelerini yapmaya çalışacağız. Ümit'e 21'ine kadar 105 bin lira ödeyeceğiz. Eğer bulamasak bile ben cebimden karşılayacağım. 9 futbolcu için 500 bin liraya yakın ödeme var ancak ihtar çekmeyenler için de ödeme yapmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"DEVLET DENETLEME KURULUNU GÖREVE ÇAĞIRACAĞIZ"

Süslü, Cumhurbaşkanlığı'na bağlı Devlet Denetleme Kurulu'nun Ankaragücü'ne el atması gerektiğini ifade ederek, "Devlet Denetleme Kurulu'nun göreve çağıracağız. Kurulun, Ankaragücü'nü incelemesi için özellikle çaba sarf edeceğiz" diye konuştu. Kulübe bin 50 lira veren herkese üyeliklerin açık olduğunu belirten Süslü, "Mutlaka bekliyoruz. Kimseye üye olmaları konusunda bir engelleme yapmıyoruz. Kongre nedeni ile Aralık ayı sonunda üyelik alımlarını durduracağız" dedi. Süslü ayrıca, eski Başkan Bent Ahlat'ta kulübün "resmi olarak 80 bin lirası" olduğunu belirterek, kendisini savcılığa vereceğini ifade etti.

"TARAFTAR GRUPLARI İLE HİÇBİR DİYALOĞUMUZ YOK"

Ankaragücü taraftarının bilinçli olmasını istediklerini vurgulayan Süslü, "5 lira verip maça geliyorsun, koltuk kırıyorsun, ceza getiriyorsun. 10 lira bilet fiyatı açıkladık diye tonla küfür yiyoruz" dedi.

Diğer taraftan Süslü, 6 Ocak 2013 tarihinde yapılacak Ankaragücü Olağan Genel Kurulu'nda aday çıkmaması durumunda başkanlığa tekrar aday olacağını ancak aday çıkarsa aday olmayı düşünmediği belirtti. 

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2012.12.18 16:34 - Son Güncellenme: 2012.12.18 16:34 - HABER MERKEZİ
A