Ankara Valiliğinden ilk açıklama!

Ankara Valiliğinden ilk açıklama!

Ankara Valiliği'nden yapılan ilk açıklamada 27 kişinin öldüğü 75 kişinin de yaralandığı bildirildi.

2016.03.13 20:12 - Son Güncellenme: 2016.03.13 20:27 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Ankara Valiliğinden ilk açıklama!
00:10 Ankara'daki patlama anı kamerada!

İLGİLİ VİDEO

Ankara'daki patlama anı kamerada!

00:25 Ankara'daki dehşet kamerada!

İLGİLİ VİDEO

Ankara'daki dehşet kamerada!

03:36 Ankara'daki dehşet anları

İLGİLİ VİDEO

Ankara'daki dehşet anları

Ankara Kızılay'da meydana gelen şiddetli patlamada ilk belirlemelere göre patlamada 27 kişi hayatını kaybetti, 75 kişi de yaralandı.

Ankara Kızılay'da saat 18.45 sıralarında şiddetli bir patlama meydana geldi.

Güven Park'taki otobüs duraklarının olduğu yerde gerçekleşen patlamada ilk belirlemelere göre 27 kişi hayatını kaybetti.

Ankara Valiliği'nin açıklamasına göre patlamada 75 kişi de yaralandı.

ANKARA VALİLİĞİ'NİN AÇIKLAMASI ŞÖYLE:

Ankara Valiliği: "13.03.2016 Pazar günü saat 18.45 sıralarında Kızılay Güven Parkta bir aracın patlatılması  sonucunda ilk belirlemelere göre olay yerinde 23, hastaneye götürülürken 4 olmak üzere toplam 27 vatandaşımız vefat etmiş, yaralanan yaklaşık 75 vatandaşımız da çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar dileriz."

BOMBA YÜKLÜ ARAÇLA SALDIRI

Patlamanın nedenine ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Ancak görgü tanıklarının ifadesine göre, patlamaya bomba yüklü araçla gerçekleştirilen bir saldırının neden olduğu belirtiliyor.

Patlama sonrası olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi.

Ankara'nın birçok bölgesinden duyulan patlama nedeniyle çok sayıda araç ve belediye otobüsü de zarar gördü.

Patlamanın ardından yaralılara ilk müdahale yapıldı ve yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırılıyor.

Yaralıların bir bölümü Ankara Numune Hastanesi'ne götürüldü. İlk bilgilere göre, 15 yaralı burada tedavi altına alındı. Ayrıca hastane girişine yaralıların listesi asıldı.

Güvenlik güçleri, ikinci bir patlama olasılığına karşı bölgeyi boşalttı ve güvenlik çemberi oluşturdu. 

Olay yeri inceleme ekipleri patlamanın nedenini belirlemek için olay yerinde. 

GEÇİCİ YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca, Ankara Kızılay'da meydana gelen patlamaya ilişkin yayın yasağı getirildi. Geçici yayın yasağının, olay yerini görecek şekilde canlı yayın yapılmasını, olayın oluş anı ve hemen sonrasına ilişkin görüntüler ve cenaze görüntülerinin verilmesini kapsadığı öğrenildi.

Ankara Kızılay'da patlama (13.03.2016)

İLGİLİ GALERİ

Ankara Kızılay'da patlama (13.03.2016)

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2016.03.13 20:12 - Son Güncellenme: 2016.03.13 20:27 - HABER MERKEZİ
A