Amerika'ya tepkiler büyüyor

Amerika'ya tepkiler büyüyor

Şarkıcı Rihanna ve Beyonce, 17 yaşındaki siyahi Trayvon Martin'i öldüren Georger Zimmerman'ın çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakılmasını eleştirdi. Beyonce, Martin'i konserinde anarken, Rihanna mahkeme kararına sosyal medyada tepki gösterdi.

2013.07.15 11:47 - Son Güncellenme: 2013.07.15 11:47 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Amerika'ya tepkiler büyüyor

Beyonce ve Rihanna, 17 yaşındaki Travyon Martin'i öldüren George Zimmerman'ın serbest bırakılmasına tepki gösteren ünlüler arasında.

Rihanna, Floridalı Trayvon Martin'i göğsünden vuran George Zimmerman'ın jüri üyeleri tarafından suçsuz bulunarak serbest bırakılmasını eleştirdi. 25 yaşındaki yıldız, Insatgram'da yaptığı açıklamada, "Hiçbir neden yokken bir çocuk vuruldu! Ve bu konuda cinayet kararı çıkmadı. Benim kardeşim de 17 yaşında, dünyam sarsıldı." dedi.

Rihanna, Twitter hesabında ise 'Çok üzücü bir haber. Bu olay sadece ABD'de olur' sözleriyle tepkisini ortaya koydu.

BEYONCE'DEN SAYGI DURUŞU VE ŞARKI
Şarkıcı Beyonce, önceki gün Nashville'deki konseri sırasında Trayvon Martin için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasını istedi. Daha sonra "I Will Always Love You" (Seni Hep Seveceğim) şarkısını söyledi. Rap yıldızı Young Jeezy Facebook sayfasından yayınladığı yeni şarkısı 'It's a Cold World'ü Martin'e adadı.

BASINA SIZINCA ORTAYA ÇIKTI
George Zimmerman, 26 Şubat 2012 tarihinde Travyon Martin isimi genci Florida'da vurarak öldürmüştü. Zimmerman'ın saldırıya uğradığı yönündeki savunmasını değerlendiren polis, dosyayı yargıya göndermedi. Olayların basına sızmasından sonra mahkeme olaya el koydu ve Zimmerman cinayet suçundan yargılanmaya başladı. Cumartesi günü görülen davada Zimmerman'ın suçsuz olduğu kararı verildi.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.07.15 11:47 - Son Güncellenme: 2013.07.15 11:47 - HABER MERKEZİ
A