Ameliyattan sonra kullanmayın!

Ameliyattan sonra kullanmayın!

Ameliyat olduktan sonra günde iki kadehten fazla içki içmenin ölüm riskini ikiye katladığı ifade edildi. Bu gibi durumlarda en fazla rastlanan sağlık sorununun enfeksiyon ve iyileşmede yavaşlama olduğu belirtildi.

2013.06.29 13:13 - Son Güncellenme: 2013.06.29 13:13 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Ameliyattan sonra kullanmayın!

Uzmanlar özellikle ameliyattan sonra içki tüketiminin azaltılmasını öneriyor. Yapılan bir araştırmada ameliyattan sonra günde iki kadeh içki içen kişilerin komplikasyon nedeniyle ölme risklerinin iki kat daha fazla olduğu açıklandı. Bu kpmlikasyonlar arasında enfeksiyon ve yavaş iyileşmenin en yaygın olduğu belirtildi.

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da bulunan Güney Danimarka Üniversitesi Ulusal Halk Sağlığı Enstitüsü'nden Marie Eliasen'in başkanlığını yaptığı ekibin araştırmasına göre içki alışkanlığı ile enfeksiyon riski arasında bir ilişki var.

Dr. Eliasen ve ekibi ameliyat öncesi içmek ile ameliyat sonrası içme alışkanlığının 30 gün sonra oluşturacağı komplikasyonlar ile ilgili 55 çalışmayı analiz etti. Bu çalışmalar kafa ve boyun, karın ve ortopedik ameliyatların birçok çeşidi. Bu ameliyatların hiçbirinin sebebi alkol kullanımı değil.

Araştırma sonunda ameliyattan sonra çok fazla akol kullanan veya bağımlı olan insanların bir ay içinde ölme riskinin iki kat daha fazla olduğu belirtildi. Çok fazla alkol kullanımının ameliyat sonrası enfeksiyon riskini yüzde 73, nefeste zorluğu yüzde 80  ve bir içmeyene göre yoğun bakıma kabul edilme durumunun yüzde 29 arttığı tespit edildi.

Hafif içmenin -günde bir veya iki kadehten az- bir komplikasyona yol açtığı gözlemlenmedi. Uzmanlar çok fazla içmenin bağışıklık sistemini zayıflattığını ve bundan dolayı vücudun enfeksiyonlara karşı korumasız kaldığını söyledi. 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.06.29 13:13 - Son Güncellenme: 2013.06.29 13:13 - HABER MERKEZİ
A