Amatör balıkçılar ölümden döndü

Amatör balıkçılar ölümden döndü

KASTAMONU'nun Cide İlçesi'nden balık avlamak için Karadeniz'e açılan 3 kişinin içinde bulunduğu balıkçı teknesine yıldırım düştü. Yıldırım teknedeki çapaya isabet ederken, 3 kişiden 2'si yaralandı. Teknede açılan delik balıklarla tıkanırken,3 kişi güçlükle karaya çıkmayı başardı.

2013.09.04 16:06 - Son Güncellenme: 2013.09.04 16:06 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Amatör balıkçılar ölümden döndü

 

Avusturya'nın başkenti Viyana'da işçi olarak çalışan 60 yaşındaki Bülent Öztürk, ve İstanbul'da oturan 25 yaşındaki Yaşar Durmaz, tatil için geldikleri memleketleri Cide'de yanlarına burada oturan 64 yaşındaki Mustafa Bora'yı da alıp, önceki gün akşam saatlerinde balık tutmak için balıkçı teknesiyle Karadeniz'e açıldı. Denize açılıp bir süre balık tutan 3 kişi, aniden başlayan fırtınada dönmeye karar verdi. Bu sırada, Bülent Öztürk ile Mustafa Bora'nın ortasındaki, teknenin demirlemesi için kullanılan çapaya yıldırım isabet etti. Teknede bulunan 3 kişi yıldırımın etkisiyle baygınlık geçirdi. Yıldırımın düştüğü teknenin ön kısmında da delik açıldı. Bu sırada motor kontrolsüz kaldığı için tekne tekrar açığa doğru sürüklenmeye ve su almaya başladı.

Bir süre sonra Yaşar Durmaz ile Bülent Öztürk kendilerine gelirken, Mustafa Bora ise ayılamadı. Durmaz ve Öztürk teknenin kontrolünü sağlayıp, tuttukları balıklarla teknede açılan deliğin üzerini kapatarak teknenin su almasını engelledi. Durmaz ve Öztürk yaklaşık 45 dakika süren bir çabayla tekneyi Cide Limanı'na götürmeyi başardı. Limana ulaştıklarında iyice suyla dolan tekneden ise güçlükle saat 21.30 sıralarında karaya çıktılar. Bu sırada Mustafa Bora da kendine geldi.

Olayda yaralanan Bülent Öztürk ve Mustafa Bora, yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 2 kişiden tedavisi tamamlanan Öztürk taburcu edilirken, Mustafa Bora'nın sırtında ve bel çevresinde yanıklar oluştuğu ve kalp atışlarında düzensizlik olduğu anlaşıldı. Bir süre daha müşahade altında tutulan Bora da tedavisi tamamlanarak taburcu edildi. Yaşar Durmaz ise olaydan yara almadan kurtuldu.
 

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.09.04 16:06 - Son Güncellenme: 2013.09.04 16:06 - HABER MERKEZİ
A