Aman dikkat cezası 88 lira
Dumansız hava sahası' uygulamasıyla dünyaya örnek gösterilen Türkiye, sigara ile mücadele sahasını genişletiyor. Direksiyon başında sigara içen özel araç sürücülerine ceza kesilmesini öngören yönetmelik yürürlüğe girdi.
2013.09.21 10:48 - Son Güncellenme: 2013.09.21 10:48 - Güncel - HABER MERKEZİ
Artık seyir halindeyken 'duman tüttüren' otomobil, kamyon, kamyonet ve TIR sürücüsüne, Kabahatler Kanunu kapsamında 88 lira ceza kesilebilecek.
Düzenlemeye ilk yorum Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu'ndan geldi. Başkan Fevzi Apaydın, "Sigara insan hayatına çok zarar veriyor ama yasanın kamyoncu esnafına ayrıcalık getirmesini isterdim. Çünkü ülke genelinde 600 bin kamyon var ve şoförlerimiz gece-gündüz yollardalar." dedi.
Sigarayla ilgili 11 Haziran'da yürürlüğe giren 6487 sayılı torba yasa sonrası hazırlanan yönetmelik, geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlandı. Özel aracında sigara içene ceza kesilmesini öngören yönetmelik Emniyet tarafından ülke genelindeki birimlere gönderildi. Denetimlere önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor. Ekipler, normal devriye görevlerinde de sigara içen sürücülere ceza yazabilecek.