Altın alacaklar dikkat! Bugünlerde altın alınmalı mı? (ÖZEL HABER)

Altın alacaklar dikkat! Bugünlerde altın alınmalı mı? (ÖZEL HABER)

Dünya genelinde, son dönemin gözde yatırım aracı haline gelen altın, aşı çalışmaları ve ABD başkanlık seçimleri sonrası ciddi bir oranda düşüşe geçti. Bursa Kuyumcular Odası Başkanı İsa Altıkardeş, "Ben her zaman gördüğü günü geçen bir altın diyorum. Her zaman bu fiyatların çok yukarısına gelebileceğini hep söylüyoruz. Bence şu an için her gün alım fırsatıdır" dedi.

2021.01.28 08:57 - Son Güncellenme: 2021.01.28 10:15 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Altın alacaklar dikkat! Bugünlerde altın alınmalı mı? (ÖZEL HABER)
02:47 Altın alacaklar dikkat! Bugünlerde altın alınmalı mı? (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Altın alacaklar dikkat! Bugünlerde altın alınmalı mı? (ÖZEL HABER)

GÜLNAME PAÇA / BURSADA BUGÜN

Pandemi sürecinde en çok tercih edilen yatırım araçlarından biri olan altın düşmeye devam ediyor.

Altın alacak olanların yüzü gülerken, kenarda altını olanlar ise biraz endişeli.

"Altın daha fazla düşecek mi, daha önce altın aldım, şu an zararda mıyım" diye merak eden vatandaşlar için Bursa Kuyumcular Odası Başkanı İsa Altıkardeş, altının son durumu hakkında bilgi verdi.

"BENCE ŞU AN İÇİN HER GÜN ALIM FIRSATIDIR"

Altının iniş ve çıkışının pandemiyle alakalı bir durum olduğunu ifade eden Bursa Kuyumcular Odası Başkanı İsa Altıkardeş, "Dünya ekonomisinin bu anlamda nerelere gidebileceğini yine pandemi belirleyecek. Evet, bugün için aşağı doğru bir geçiş uygulanıyor. Altın 437 lira civarında.  24 ayar has değeri var. 22 ayar 419 lira. Bunların yanında ons bazında değerlendirirsek, 1840 civarında da ons bazında değeri var. Dolar 7.38 lira da geziyor şu an için. Peki, bu nereye kadar inebilir? Bununla ilgili 1845 bandı vardı, bunu biraz kırdı. 1840'ları, 1838'leri görmeye başladı. Biraz daha aşağısı olabilir mi, olabilir. Peki, şu an altın için alım fırsatı mı? Ben her zaman gördüğü günü geçen bir altın diyorum. Her zaman bu fiyatların çok yukarısına gelebileceğini hep söylüyoruz. Bence şu an için her gün alım fırsatıdır" diye konuştu.

"UZUN VADELİ BİR YATIRIM PLANI YAPANLAR İÇİN BU GÜNLER BİR FIRSAT"

İsa Altıkardeş, "Şu an için dünyada yapılabilecek bir ifade veya Amerika Başkanı Biden'ın dünya ile alakalı açıklamaları bir günde fiyatları çok yukarı taşıyabilir. Bunun daha aşağısının nerede olacağını kimse bilmez ama tahmin yürütülebilir. Daha önce 435 bandının konuşmuştuk ve buraları gördük. Ama bu süre yaklaşık olarak 45 gün gibi bir zaman aldı. Onun üstüne 480 bandını yakaladı. Bu alım ve satım fırsatını verebiliyor. İhtiyacı olan, 2021'de düğünü olacak olanların, biz düğün alışverişinde gerçekleştirelim diyorlarsa eğer, yanılırlar. Yatırımcılar nezdinde değerlendirirsek, uzun vadeli bir yatırım planı yapanlar için bu günler bir fırsat. Daha aşağısı da olabilir ama çok yukarısı da olabilir ve çok hızlı gelişebilir. O yüzden şu an için altın alım fırsatıdır ve ihtiyacı olanlar alsın diyorum. Biz bunun yorumunu yaparken kuyumcular olarak, ticaretin dönmesi mantığı ile bir yorumlama yapmıyoruz. İnsanların kendilerinin değerlendirilmeleri gerekiyor. Bizim için alsalar da almasalar da hiçbir şey fark etmiyor. Sonuçta onların kârı, onların zararı olacak" ifadelerine yer verdi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.01.28 08:57 - Son Güncellenme: 2021.01.28 10:15 - HABER MERKEZİ
A