Aliyev: Ermenistan'ın Türkiye'deki toprak iddiaları çok komik

Aliyev: Ermenistan'ın Türkiye'deki toprak iddiaları çok komik

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ın Türkiye topraklarındaki iddialarının çok komik olduğunu belirterek "Ermenistan, Türkiye ile ilişkileri normalleştirmeli" dedi.

2021.05.21 13:03 - Son Güncellenme: 2021.05.21 13:03 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Aliyev: Ermenistan'ın Türkiye'deki toprak iddiaları çok komik

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Uluslararası Nizami Gencevi Merkezinin düzenlediği "Güney Kafkasya: Bölgesel Kalkınma ve İşbirliği Perspektifleri" konulu web konferansında Ermenistan'ın Türkiye topraklarındaki iddialarıyla ilgili de konuştu. 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, konuşmasında, "Kendi seçimlerini yapmak zorundalar. Sadece Azerbaycan'a değil, aynı zamanda Türkiye'ye de toprak iddialarına son vermeleri gerekiyor. Nizami Merkezi'nin pek çok üyesinin Ermenistan anayasasında onların Türkiye'ye karşı toprak iddiaları olduğunu bilmediğini düşünüyorum.

Defalarca bu konuda konuştum. Bu, komik. Toprağı küçük, nüfusu az olan ülkenin büyük bir ülkeye ve NATO'da ABD'den sonra en büyük ikinci orduya sahip olan Türkiye'ye karşı toprak iddiaları var. Bu, çok komik. Onlar söz konusu toprak iddialarına son vermelidir ve o zaman belki iletişim bağlantılarını açmak imkanı olabilir. Çünkü Azerbaycan ve Türkiye ile ilişkilerini normalleştirmezlerse, durumları hatta savaş öncesi durumdan da kötü olacak.

Çünkü ikinci savaştan önce "yenilmez orduları, cesur askerleri, zaferleri" ile ilgili bazı yanlış ideolojileri vardı ancak bu, yalandı. Bunu 44 günde çok zorlu arazi şartlarında, 5-6 savunma hattının olduğu alanda gösterdik, o orduyu tamamen mağlup ederek yok ettik. Onlar gerçekçi olmalı, bizimle, Türkiye ile ilişkileri normalleştirmeli ve Gürcü kiliseleri aleyhinde iddialarda bulunmayı bırakmalılar. Belki de bilmiyor olabilirsiniz, ancak resmi olarak Gürcistan'daki kiliselerin çoğunun Ermeni kiliseleri olduğunu iddia ediyorlar. Herkese iddiaları var. İkinci Karabağ Savaşı'nda herkese - Fransa, ABD, Rusya ve diğerlerine başvuruda bulunurdular." ifadelerini kullandı.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.05.21 13:03 - Son Güncellenme: 2021.05.21 13:03 - HABER MERKEZİ
A