Ali Koç iş hayatına döndü!

Ali Koç iş hayatına döndü!

1 milyar TL ciroyu aşacak 5 yılda 2 kat büyüyecek

2013.05.09 09:34 - Son Güncellenme: 2013.05.09 09:34 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Ali Koç iş hayatına döndü!

Vatan'dan Necla Dalan'ın haberine göre Koçtaş'ta başkanlık koltuğuna oturan Ali Koç, şirketin 38'inci mağazasını Kahramanmaraş'ta açtı. Bu yıl 1 milyar lira ciro sınırını geçecek Koçtaş'ın her yıl 5 mağaza açarak büyüyeceğini belirten Ali Koç, "Yatırımlarımız sürecek" dedi.

10 milyar dolarlık ev geliştirme sektörünün lideri konumunda olan Koçtaş, 38'inci mağazasını Kahramanmaraş'ta açtı. Yönetim Kurulu Başkanlığı koltuğunu Mustafa Koç'tan Ali Koç'un devraldığı Koçtaş, bu yıl 1 milyar lira ciro sınırını aşacak. Koçtaş, önümüzdeki dönemde her yıl 5 mağaza açmayı hedefliyor. Her 5 yılda bir ise Koçtaş'ın büyüklüğünün ikiye katlanması planlanıyor.


Koçtaş ile yaptıkları tüm yatırımlarda Türkiye'ye ve perakende sektörüne olan güvenlerini net bir şekilde ortaya koyduklarını söyleyen Ali Koç, sektörde potansiyelin yüksek olduğunu ve Koçtaş'ın yatırımlarına devam edeceğini vurguladı.

Koç, "Perakende sektörü Türkiye'nin büyümesine paralel büyüyor. Bu yıl açmayı planladığımız 3 mağaza ile büyüme ve yaygınlaşma stratejimize hız kesmeden devam edeceğiz. Perakende sektöründe çok daha fazla ilerleyebileceğimizi biliyoruz ve Koçtaş'ın önü açık" dedi.

HER YIL BEŞ MAĞAZA
Koçtaş'ın bugün 20 ilde 38 mağazası ile 'ev geliştirme' perakendeciliğinin lideri olduğunu kaydeden Koç, "2000 yılında Avrupa'nın bir numaralı perakendecisi Kingfisher ile yaptığımız ortaklık anlaşmasıyla hedeflerimizi büyüttük. 2005 yılı ise şirketimiz için bir milat oldu. 2005 yılından itibaren ülke ekonomisi müthiş bir performans sergileyerek kişi başı milli gelir 7 bin dolardan 10 bin 500 dolara ulaştı. Bu sıçramaya paralel olarak Koçtaş mağaza sayısını 7'den 38'e, toplam satış alanını 35 bin metrekareden 200 bin metrekareye, istihdam sayısını ise 700'den 3 bine çıkararak dikkat çekici bir büyüme sergiledi" diye konuştu.

Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu da her yıl 5 mağaza açmayı hedeflediklerini, cirolarının da bu yıl 1 milyar TL'nin üzerine çıkacağını söyledi. Özpamukçu, "Ekonomik ortam bize çok önemli fırsatlar sunuyor. Yatırımlarımızı sürdüreceğiz. Her yıl 5 mağaza açmayı planlıyoruz. Koçtaş liderliğini açık ara sürdürmeye devam edecek" dedi.

Özpamukçu, şu anda yurtdışında yatırımla ilgili bir kararları olmadığını, Irak'ta destek verdikleri bir şirketin yatırım fırsatlarını araştırdırdığını kaydetti.

Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Grubu Başkanı Tamer Haşimoğlu da hedeflerinin 5-6 yılda bir Koçtaş'ın büyüklüğünü ikiye katlamak olduğunu söyledi.

ÜLKEMİZE GÜVENİYORUZ
Koçtaş mağazalarında 20 kategoride 600'den fazla ürünü yerli tedarikçi ile 40 binden fazla ürünü tüketicilerle buluşturduklarını anlatan Ali Koç, sözlerine şöyle devam etti:

"Artık ülkemiz büyük düşünüyor, büyük davranıyor. Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023'te 2 trilyon dolarlık ekonomisi, 25 bin dolarlık kişi başı milli geliri ile dünyanın en hızlı büyüyen ilk 10 ekonomisinden biri olmayı hedefleyen ülkemizin bu hedefine ulaşmasında perakende sektörünün geleceği ve potansiyeli çok büyük önem arz ediyor. Bu bağlamda Koçtaş olarak yaptığımız tüm yatırımlarda ülkemize ve perakende sektörüne olan güvenimizi net bir şekilde ortaya koyuyoruz" dedi.

Koçtaş'ın Kahramanmaraş Piazza AVM'deki 4.300 metrekareı büyüklüğüne sahip mağazasında 90 kişi istihdam ediliyor. Bu mağazayla şirket 20 ildeki 38 mağazasıyla 200 bin metrekareye ulaştı.
 

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2013.05.09 09:34 - Son Güncellenme: 2013.05.09 09:34 - HABER MERKEZİ
A