Alex sempatik bir insandır

Alex sempatik bir insandır

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Fenerbahçe'de yaşanan Alex krizinde Aykut Kocaman'ın yanında olduğunu söyledi.

2012.10.11 14:22 - Son Güncellenme: 2012.10.11 14:23 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Alex sempatik bir insandır

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Eğitim Vadisi'nde bulunan BTSO Celal Sönmez Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'ne ziyarette bulundu. Panel öncesi Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Okul Müdürü Muhammet Asıl, teknik direktör Ertuğrul Sağlam'a İznik çinisi hediye etti. Yeşil-beyazlı kulübün alt yapısında forma giyen 16 sporcu ve spor lisesi öğrencileriyle bir araya gelen Sağlam, öğrencilerin sorularını cevapladı.
Sağlam, son günlerde gündemi meşgul eden Fenerbahçe'de yaşanan Alex krizini de değerlendirdi. "Alex'in takımdan gönderilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Sağlam, "Alex yaklaşık 8 sene Türk futboluna ve Fenerbahçe'ye üstün bir hizmet etti. Ben kendisini çok severim. Çok sempatik birisidir. Ne zaman görüşsek konuşuruz, selam verirdi. Alex'e karşı bir sempatim var. Aykut hocaya da sempatim var. Aykut hoca bizden büyüktür. Ben de Beşiktaş'tan ayrıldım. Ben bu tür olayları profesyonel manada değerlendirdim. Kulüp bir tercih yapmış, bu şekilde bir değerlendirmede bulunmuş. Ben bu konuda antrenörün yanındayım. Diğer konu kendi iç işleridir" ifadelerini kullandı.

"KAFASI ÇALIŞMAYAN SPORCUYA İHTİYACIMIZ YOK"
Bursaspor alt yapısında oyuncuların öncelikle eğitim hayatını takip ettiklerini anlatan Sağlam, "Biz alt yapı hocalarımızdan oyuncuların derslerini takip edip zayıf olanların düzeltmesini istiyoruz. Eğer düzeltmeyen ve bunu devam ettiren varsa uzaklaştırın diyoruz. Derslerinde tembel ve kafası çalışmayan sporcuya tahammülümüz yok" diye konuştu.
Futbol hayatı ile ilgili bilgiler veren başarılı çalıştırıcı, "Biz de çamurlu sahalarda sokak aralarında oynadık. Ancak ne zaman ki genç milli takımına seçildim, o zaman daha ciddi manada düşündüm. Özellikle babam futbola pek sıcak değildi. Ancak ne zaman genç milli takımına seçildim ondan sonra bana çok desteği oldu ve ikinci bir antrenörüm oldu" dedi.
Sağlam, "Antrenör olmayı neden istediniz" sorusuna, "Futbol oynarken de güzel şeyler yapmaya ve aldığımız paranın hakkını vermeye çalıştık. İyi bir futbolcu olmaya çalışırken, iyi de bir sporcu olmanın yolunu aradık. Hep insanlara güzel mesajlar vermeye çalıştık. Milli takımda oynadım. 140 civarında gol attım. Bunları yayarken tecrübe elde ediyorsunuz. Bunları da gençlere aktarabilme isteği ve arzusu ile antrenörlüğü düşündüm. Ben antrenörlüğe Samsun'da başladım. Ardından Kayseri, Beşiktaş ve Bursa olarak devam ediyor" cevabını verdi.

"ALT YAPIYA EN ÇOK ÖNEMİ BİZ VERİYORUZ"
Bir öğrencinin "Bursaspor'da yeterince altyapı oyuncularına önem verilmediğini düşünüyorum. Siz ne söylemek istersiniz?" sorusu üzerine Sağlam, "Özellikle biz göreve geldiğimizden sonra bir sene kendi işimizle uğraştık, ikinci sene altyapıya eğildik. Altyapı tesislerini modern hale getirdik. Bu gün Bursaspor'un altyapı tesisleri çok modern olup oraya kütüphane bile yaptık. Vakıfköy tesisleri Türkiye'de ki kendine ait bir tesisi olup ta bu kadar modern ve işlevsel bir tesis başka takımda yoktur. Bir fitnens salonu yaptırdık bizimkinden daha modern çim saha yaptırdık. Yatırımımızın meyvelerini de yavaş yavaş almaya başladık. Her sene Türkiye'de şampiyonu takım çıkıyor. Geçen sene bir takımımız Avrupa şampiyonu oldu ve Dünya şampiyonasına gitti. Üst düzey hedef kovalıyoruz ve bu doğruluda yeni arkadaşları da takıma monte ediyoruz. Bursaspor altyapıdan üst takıma oyuncu çıkarma ve tesis konusunda en büyük önem veren kulüp bizizdir" açıklamasında bulundu.

"ÖNÜMÜZDEKİ SENE TİMSAH ARENADAYIZ"
Timsah arena stadının ne zaman faaliyete geçeceği sorusuna ise Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, "Bir stadyum bir kentin vizyonudur geleceğe bakışı ve gelecekten beklentisidir. Şu anki Atatürk Stadı'nda çok önemli başarılar ve şampiyonluk elde ettik. Ama Bursaspor taraftarının daha modern bir sahada ve onların daha rahat bir statta maç izlemesi lazım. Bu seneye yetişmez ama önümüzdeki sezon maçları yeni stadyumumuzda oynamak istiyoruz. 45 bin taraftarlar rakipleri daha büyük baskı altına alarak büyük zaferler yaşamak istiyoruz. Önümüzdeki sezon inşallah yetiştirmek istiyoruz" yanıtını verdi.

"TARAFTARLARI HEYECANLANDIRAN TRANSFER YAPAMADIK"
Ekonomik sebeplerden dolayı yıldız oyuncu transferi yapamadıklarını ifade eden Sağlam şunları söyledi:
"Bizim işimiz hiç kolay değil, Biz üç ay transfer sezonu geçirdik ancak takıma yıldız tabir edilen oyuncu transfer yamadık. Ekonomik imkansızlıktan dolayı taraftarı heyecanlandıran transfer yapamadık. Daha sonra Tuncay geldi. Rakiplerimiz ise 10 milyon euro veriyor, oyuncu alıyor. Arada büyük bir güç dengesi farkı var. Kalite bakımından arada önemli bir fark var. Bunun yanında farklı unsurları devreye geçirmek lazım. Çok çalışmak, birlik beraberlik içinde çalışmak lazım. Onların yıldız tabir ettiğimiz oyuncuları fazla olabilir ama biz bu değerleri ön plana çıkarabilirsek bu başarılar yeniden gelebilir."
Eğitim hayatında futbolu da devam ettirdiğini belirten Sağlam, "Bu gördüğüm eğitimin faydasını ben şimdilerde daha iyi anlıyorum. Bizi de diğer antrenörlerden ayıran en önemli ayrıntı ise bu eğitim hayatıdır" diye konuştu.
Sağlam panelin ardından okul müdürüne Bursaspor forması hediye etti.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2012.10.11 14:22 - Son Güncellenme: 2012.10.11 14:23 - HABER MERKEZİ
A