Akşener'den İmamoğlu açıklaması

Akşener'den İmamoğlu açıklaması

İBB Başkanı Ekrem imamoğlu'nun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla attığı tweetiyle ilgili konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener "Sayın İmamoğlu'nun attığı tweeti arkadaşlarımızın çoğu beğenmedi. Fikirlerini ortaya koydular ben de saygı duyuyorum" dedi.

2021.03.08 12:26 - Son Güncellenme: 2021.03.08 14:38 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Akşener'den İmamoğlu açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla attığı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ı etiketlediği tweet İYİ Parti cephesinde tepkiye neden oldu. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise şunları söyledi:

"İnsanların konuşmaktan korkmadığı bir Türkiye inşa etmeye çalışıyoruz. Bunun ilk örneği kendi partimizdir. Dolayısıyla hem sayın İmamoğlu'nun tweeti hem de sayın Ağıralioğlu'nun tutumu kendi görüşlerini, bakış açılarını ortaya koyan hürriyetçilik ilkesi içinde değerlendirilmesi gereken iki bakış açısı. Sayın İmamoğlu'nun attığı tweeti arkadaşlarımızın çoğu beğenmedi. Fikirlerini ortaya koydular ben de saygı duyuyorum."

AĞIRLALİOĞLU VE KAVUNCU'DAN TEPKİ

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, İmamoğlu'nun yaptığı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü paylaşımına tepki göstererek, sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı: " Anneleri yıllardır evlâtsız bırakan bir cinayet şebekesine mesafesizliğini milli hassasiyet ve haysiyet itirazımız olarak ifade ettiğimiz HDP ve siyasilerinin isimlerinin, şehit annelerine borcunu vatan borcu bilen Meral Akşener ismi ile birlikte zikredilmesini doğru bulmuyorum. Öcalan'a mektup yazdırılmasının milli iradeyi ne istikamette kamçıladığını ve ikinci seçimin sonuçlarına ne yönde tesir ettiğini hiç kimse unutmamalı! En başta da Ekrem Bey." 

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Satuk Buğra Kavuncu, ise şu paylaşımda bulundu: "İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu'nun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajında, Sayın Genel Başkanımızın isminin, terörle arasına mesafe koymamış bir partinin temsilcisiyle, aynı paylaşım içerisinde anılmasını kabul etmiyoruz."

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2021.03.08 12:26 - Son Güncellenme: 2021.03.08 14:38 - HABER MERKEZİ
A