"AK Parti, Suriyeli sığınmacıları kaderlerine terk etti"

"AK Parti, Suriyeli sığınmacıları kaderlerine terk etti"

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, AK Parti'nin "Suriyeli sığınmacıları kaderlerine terk ettiğini ve her türlü saldırıya açık hale getirdiğini" söyledi.

2013.05.17 15:08 - Son Güncellenme: 2013.05.17 15:08 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
"AK Parti, Suriyeli sığınmacıları kaderlerine terk etti"

 



CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, yazılı açıklamasında, Reyhanlı ziyaretleri sırasında, bombalı saldırıların bölgede yarattığı korku ve dehşeti, en yalın haliyle gözlemlediklerini belirtti.

Reyhanlı'da yaşanan acının tarifsiz olduğunu ifade eden Tanrıkulu, siyaset kurumunun esas işlevinin ise savaşlara, ölümlere imkan vermeden, barışçıl yöntemlerle iç veya dış sorunları gidermek olduğunu kaydetti. Tanrıkulu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"AKP, Türkiye'ye davet ettiği Suriyeli sığınmacıları kaderlerine terk etmiş ve her türlü saldırıya açık hale getirmiştir. Bizzat AKP hükümetinin desteğiyle de körüklenen ve her geçen gün daha fazla vahşet görüntüleriyle artarak devam eden Suriye'deki iç çatışmadan kaçan sivillerin Türkiye sınırları içinde herhangi bir saldırıya açık hale getirilmesinin sorumlusu da bizzat AKP hükümetidir. Hükümetin sığınmacıların can güvenliğini sağlaması, bulundukları yerlerde çeşitli önyargıların hedefi haline gelmelerini engellemesi temel vazifesidir."

Tanrıkulu, Suriye'deki savaşın derinleşmemesi için Hükümet'in mevcut politikasını gözden geçirmesi gerektiğini de öne sürdü. 

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2013.05.17 15:08 - Son Güncellenme: 2013.05.17 15:08 - HABER MERKEZİ
A