AK Parti'nin seçim çalışması sırasında silahlı saldırı olayında 12 kişi gözaltında

AK Parti'nin seçim çalışması sırasında silahlı saldırı olayında 12 kişi gözaltında

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışması yaptığı sırada yapılan silahlı saldırı ile ilgili 12 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

2024.02.11 17:13 - Son Güncellenme: 2024.02.11 18:54 - Güncel - DHA
A
AK Parti'nin seçim çalışması sırasında silahlı saldırı olayında 12 kişi gözaltında

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışması sırasındaki silahlı saldırıya yönelik soruşturma sürüyor. Soruşturma sürecine ilişkin Adalet Bakanı Yılmaz Tunç bir açıklama yaptı. 

Tunç, saldırı ile ilgili olarak Küçükçekçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen adli soruşturma kapsamında 12 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Bakanın açıklamasına göre olayla bağlantısı olduğu düşünülen 7 şüpheli daha aranıyor. 

UZUN NAMLULU SİLAHLARLA SALDIRI

Dün saat 16:30 sıralarında AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay seçim çalışması yaparken silahlı saldırı düzenlenmişti.

Uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırı sonrası kaçan zanlıları yakalamak için çalışma başlatılmıştı. 

MOBESE KAYITLARI İNCELENDİ

Emniyette  150 kişilik kamera ekibi MOBESE kayıtlarını incelemeye almıştı. 

1 VATANDAŞ AĞIR YARALANDI

Saldırıda ağır yaralanan vatandaşın tedavisi ise sürüyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 57 ayrı adrese düzenlenen operasyonlarda 3 ruhsatsız silahın ele geçirildiğini açıkladı.

Yerlikaya, "Saldırıdan hemen sonra emniyet birimlerimiz geniş çaplı tahkikat başlattı ve operasyonlar düzenlemeye başladı. 57 ayrı adrese düzenlenen operasyonlarda şu ana kadar 17 şahıs gözaltına alındı. 3 ruhsatsız silah ele geçirildi. Operasyonlarımız devam ediyor." dedi.

31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde de huzur ve güven içerisinde geçirmek için gerekli tedbirleri almaya devam edeceklerinin altını çizen Yerlikaya, "Biz şehir eşkıyalarına, organize suç örgütlerine, halkımızın huzurunu kaçırmaya çalışanlarla, milletimizin canına ve malına kast eden suç odaklılarla mücadelemizi sürdüreceğiz. Milletimizin huzurunu bozanların huzurunu kaçırmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2024.02.11 17:13 - Son Güncellenme: 2024.02.11 18:54 - DHA
A