AK Parti Bursa Milletvekili Esgin'den kapya biber üreticisine müjde

AK Parti Bursa Milletvekili Esgin'den kapya biber üreticisine müjde

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Bursa'da kilosu 50 kuruşa kadar düşen kapya biberde üreticinin yaşadığı fiyat sorununa Türk Şeker üzerinden çözüm getirdi. Esgin, "Türk Şeker, kapya biberi 80 kuruştan alacak. Kimse tedirgin olmasın. Çiftçimizin ve üreticimizin her zaman yanındayız" diye konuştu.

2020.09.21 13:36 - Son Güncellenme: 2020.09.21 13:36 - Bursa Bölge
A
AK Parti Bursa Milletvekili Esgin'den kapya biber üreticisine müjde

Bursa'da salçalık domates üreticisinin yaşadığı fiyat sorununa Türk Şeker üzerinden çözüm getiren AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, kapya biber üreticisinin sorununa da çare oldu. Karacabey ve Mustafakemalpaşa'da kilosu 50 kuruşa kadar düşen kapya biberde üreticinin lehine girişimlerde bulunan Esgin, Türk Şeker'in 80 kuruştan alım yapacağı müjdesini verdi. 

ÇİFTÇİMİZİN ÜRÜNÜNÜ TARLADA BIRAKMAYIZ 

Türkiye'de üretilen kapya biberin yüzde 13.5'ini Bursa'nın karşıladığına dikkati çeken Esgin, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanınız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki Türkiye'nin geleceğinin tarım ve tarıma dayalı sanayide olduğu bilinciyle hareket ediyoruz. Bursa'mız da bu anlamda tarımın stratejik merkezi konumundadır. Daima tarımın ve üretici çiftçimizin haklarını koruma noktasında mücadele ve çözümler getiriyoruz. Salçalık domates üretimimizin yaşadığı fiyat sorununa Türk Şeker üzerinden çözüm getirdiğimiz gibi kapya biber üreticimizin yaşadığı haksız fiyat sorununun da yakın takipçisiyiz. Kimse tedirgin olmasın. Hiçbir çiftçimizin tarla ve seradaki ürünlerini ellerinde bırakmayız. 

TÜRK ŞEKER KAPYA BİBERİ 80 KURUŞTAN ALACAK

Türkiye'de üretilen 1 milyon 234 bin 432 ton kapya biberin yüzde 13.5'ini Karacabey, Mustafakemalpaşa ve Yenişehirli çiftçimiz üretiyor. Bölgemizde üretilen kapya biberdeki fiyat düşüklüğünü yakın takip ediyoruz. Serbest piyasa demek, üreticinin zararını sonuç verecek refleks ve organizasyonlara girmek değildir. Buna izin vermedik, vermeyeceğiz.

Domatesten sonra kapya biber olarak adlandırılan salçalık biber üretiminde de Bursa bölgesi önemli bir merkez. Son birkaç gündür kapya biberde de üreticimizin zararına yol açan fiyat düşüklüğünü regüle edecek çalışmaların içindeyiz. 50-55 kuruşa düşen kapya biberi Türk Şeker üzerinden 80 kuruştan almaya başlıyoruz. Alımlar bölgemizde gerçekleşecek. Hayırlı olsun."

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.09.21 13:36 - Son Güncellenme: 2020.09.21 13:36 - Ali Yaşar
A