Ak Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman: Yerli otomobil hem Bursa'nın hem de Türkiye'nin gururu olacak

Ak Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman: Yerli otomobil hem Bursa'nın hem de Türkiye'nin gururu olacak

Yerli otomobil üretimi için Bursa'nın Gemlik ilçesinde tahsis edilen arazide inşaat çalışmaları, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı törenle başlayacak. AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, "Yerli otomobil hem Bursa'nın hem de Türkiye'nin gururu olacak" dedi.

2020.07.17 10:54 - Son Güncellenme: 2020.07.17 11:58 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Ak Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman: Yerli otomobil hem Bursa'nın hem de Türkiye'nin gururu olacak
00:57 Ak Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman: Yerli otomobil hem Bursa'nın hem de Türkiye'nin gururu olacak

İLGİLİ VİDEO

Ak Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman: Yerli otomobil hem Bursa'nın hem de Türkiye'nin gururu olacak

GÜLNAME PAÇA / BURSADA BUGÜN

Türkiye'nin Otomobili'nin üretileceği "Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) mühendislik, tasarım ve üretim tesisleri inşaatına başlama töreni" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yarın saat 17.30'da gerçekleştirilecek.

Törende, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında sınırlı sayıda konuk hazır bulunacak.

Temelin atılmasının ardından TOGG, yer li otomobil üretimi için Gemlik'te tahsis edilen arazide inşaata başlayacak.

Yerli otomobilin Bursa'da üretilecek olmasından gurur duyduğunu söyleyen AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, "Yerli otomobilin üretilmesi ve Türkiye'nin kendi markasını üretiyor olabilmesi çok değerli. Otomobilin Bursa'da üretiliyor olması da ayrıca değerli. Cumhurbaşkanımız yarın gelecek ve bizzat temeli atacak. Planlandığı gibi de önümüzdeki yıl fabrika üretime başlayacak. Türkiye'nin ve dünyanın birçok noktasına yerli otomobilimizle seyahat edebileceğiz" dedi.

"BURSA ÖN PLANDA OLAN BİR ŞEHİR"

Ayhan Salman, "Yerli otomobili üretmek önemli bir süreç. Biz, elektrikli otomobil üretiyoruz. Yeni nesil bir otomobil üreteceğiz ve teknolojisi de yüksek olacak. Yeni ve yüksek bir teknolojiyle üretileceği için etkili bir marka haline geleceğini düşünüyorum. Otomobilin lansmanı yapıldığı zaman vatandaşlarımız çok beğenmişti. Yerli otomobilimiz ile seyahat etmeyi hepimiz hayal ediyoruz. İnşallah bu hayalimiz gerçek olacak. Biliyorsunuz ki Bursa otomotiv üssü. Yetişmiş insan kaynakları açısından, otomobil üretme kabiliyeti ve yan sanayi açısından Bursa ön planda olan bir şehir" şeklinde konuştu.

"YERLİ OTOMOBİL HEM BURSA'NIN HEM DE TÜRKİYE'NİN GURURU"

"Bursa istihdamın ve üretimin çok yoğun olduğu bir şehir" ifadelerini kullanan Salman, "Türkiye'nin en çok ihracat yapan ikinci büyük şehriyiz. Otomobilin mutlaka Bursa'ya katkısı olacak ama en önemlisi öz güvenimiz artacak. Biz kendi otomobilimizi üreteceğiz. Nasıl ki kendi savunma sanayimizi, İHA ve SİHA'larımızı, kendi solunum cihazımızı üretip satıyorsak kendi otomobilimizi de ürettiğimiz zaman böyle olacak. Yerli otomobil hem Bursa'nın hem de Türkiye'nin gururu olacak. Bursa'da olduğu için biz ayrıca gururluyuz" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.07.17 10:54 - Son Güncellenme: 2020.07.17 11:58 - HABER MERKEZİ
A