Ağaoğlu'na soygun şoku

Ağaoğlu'na soygun şoku

Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu'nun otomobilinde bulunan çantasından laptopu çalındı. Laptopunda tüketiciler için 18 yıl boyunca çalışarak depolanan yasa, yüksek yargı kararları ve tüketici lehine verilmiş mahkeme kararları olduğunu belirten Ağaoğlu, hırsızlığın manidar olduğunu söyledi. İlginç hırsızlık güvenlik kamerasına da yansıdı.

2013.10.08 18:39 - Son Güncellenme: 2013.10.08 18:41 - Güncel
A
Ağaoğlu'na soygun şoku


 

Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, 24 Eylül günü Ataşehir'de bir pastaneden alışveriş yapmak için aracını park etti. İçinde laptop, cüzdan, dijital fotoğraf makinesi gibi değerli eşyaları olan çantasını otomobilin içinde bırakan Ağaoğlu, yolun karşısına geçerek pastaneye girdi. Bir süre alışveriş yapan Ağaoğlu, geri dönerek aracına bindi ve evine gitti. Çantasını alarak evine çıkan Ağaoğlu, bir süre sonra laptopunun olmadığını fark etti. Cüzdanında bulunan bir miktar paranın da yerinde olmadığını gören Ağaoğlu, soyulduğunu anlayarak polise başvurdu.

HIRSIZLIK OLAYI KARŞISINDA ŞOK OLDU

Yaşadığı hırsızlığın çok ilginç olduğunu dile getiren Ağaoğlu, "Düşünebiliyor musunuz? Şu çanta açılıyor. İçinde bulunan laptop alınıp gidiliyor. Ancak cüzdan yerinde bırakılıyor. Cüzdan da bulunan bin 200 dolar alınmıyor. Ara gözde bulunan az bir miktar Türk Lirası alındıktan sonra çanta kapatılarak birkaç dakika sonra hırsız aracıma dönüyor. Yani çantayı alıp giden hırsız, kamera kayıtlarından anlaşıldığı kadarıyla tekrar aracın yanına dönüp çantayı aldığı yere bırakıp arabanın kapısını kapatıp uzaklaşıyor. Böyle bir hırsızlığın manidar olduğu ortada. Çünkü hırsız, çantayı neden tekrar geri getirdi? Geri getirdiyse neden laptopu aldı? Bunların izahı bulunamıyor" şeklinde konuştu.

Çalınan laptopun maddi olarak değeri bulunmadığını sözlerine ekleyen Ağaoğlu, "Çalınan laptopun içinde 1995 yılında çıkarılan Tüketici Kanunu'ndan bu yana tüketici haklarıyla ilgili her türlü yasa, yüksek yargı kararı, yönetmelikler, tebliğler ve çeşitli düzenlemeler yanında çok sayıda da tüketici lehine verilmiş mahkeme kararları, tüketiciler için örnek dilekçeler, binlerce tüketici şikayeti, bunlara verilmiş olan cevaplarımız vardı. Şimdi bunlardan mahrum kaldık. Ben kendimi şahsen bir arenanın ortasında, aslanların arasında miğferi, siperi, zırhı, kılıc, gürzü alınmış bir gladyatör gibi görüyorum. Ama yılmayacağız. Sonuna kadar haksızlıklara karşı tüketicilerin yanında mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

Hırsızlık olayı sırasında çekilen güvenlik kamerası görüntülerine ulaştığını da sözlerine ekleyen Ağaoğlu, "Uzaktan da olsa bu görüntüler, hırsızın beni kolladığını, ben arabadan inerken jammer tabir edilen sinyal bozucuyla kilitlemeyi önlediğini ve ben uzaklaştıktan sonra da çantayı alarak gittiğini gösteriyor. Ancak ilginç olan aynı hırsız 3-4 dakika sonra elinde benim çantamla tekrar otomobilin olduğu tarafa doğru geliyor. Bunlar kayıtlarda mevcut. Çantayı ben döndüğümde yerinde buluyorum. Bu çok anlamlı, manidar bir hırsızlık. Ben hırsıza teşekkür borçluyum. Ama 76 milyon insanın, tüketicinin ahı onların yakasını bırakmayacaktır" ifadelerini kullandı.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.10.08 18:39 - Son Güncellenme: 2013.10.08 18:41 - Zeynep Çelik
A