Adanalı yüzücü rekor için İngiltere'ye gidiyor

Adanalı yüzücü rekor için İngiltere'ye gidiyor

Alper Sunaçoğlu, Avustralyalı sporcu Trent Grimsey'in Manş Denizi'ni 6 saat 55 dakikayla geçerek elde ettiği rekoru kırarak, Erdal Acet'ten sonra bu rekoru yeniden Türkiye'ye getirmeyi hedefliyor.

2012.12.13 13:59 - Son Güncellenme: 2012.12.13 13:59 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Adanalı yüzücü rekor için İngiltere'ye gidiyor


Adanalı yüzücü Alper Sunaçoğlu, Erdal Acet'in 1976 yılında Manş Denizi'ni 9 saat 2 dakika ile geçerek elde ettiği dünya rekorunu, yeniden Türkiye'ye getirmek için kolları sıvadı. Şuan 6 saat 55 dakika ile Avustralyalı sporcu Trent Grimsey'de bulunan rekoru kırmak için hummalı bir antrenman çalışmasına başlayan Sunaçoğlu, Türkiye'deki antrenmanlarını tamamladıktan sonra İngiltere'ye giderek rekor denemesinden önce 1 aylık kampa girecek. Rekortmen sporcunun bir diğer hedefi ise savaş mağduru çocuklara dikkat çekmek için Kıbrıs'tan Gazze'ye yüzmek.

Sunaçoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, hedefinin Manş Denizi'ni yüzerek geçmek değil, bu alandaki rekoru Türkiye adına tescil etmek olduğunu söyledi. Aynı zamanda İstanbul Boğazını ve Çanakkale Boğazı'nı boydan boya yüzen ilk sporcu unvanına sahip olan Sunaçoğlu, "Uzun zamandır maraton yüzüyorum. Derecelerim ve başarılarım ortada ve uzun yıllar kırılamayacak rekorlara imza attım. Artık uluslararası sulara açılma zamanım geldi. İlk projem Manş Denizi. Bu denizi bugüne kadar elde edilmiş en iyi derece ile yüzerek geçmek istiyorum ve tüm gücümle çalışıyorum" dedi.

Manş Denizi'nin birçok yüzücü tarafından denendiğini hatırlatan Sunaçoğlu, Adanalı milli yüzücü Erdal Acet gibi rekoru Türkiye'ye getirmeyi amaçladığını kaydetti.

"14 derece suda antrenman"

Sunaçoğlu, antrenmanlarını Ayvalık ve Altınolukta, 14 derece soğuk suda sürdürdüğünü ifade ederek, "Antrenmanlarımı yüzme hocalarım Cengiz Altaylı ve Serdar Sanrı nezaretinde yapıyorum. Vücut ısımı 14 derece civarına alıştırmaya çalışıyoruz. Su sıcaklığı sebebiyle havuz antrenmanı kesinlikle yapmıyorum. Evimde halen duş alırken sıcak su kullanmıyor soğuk su ile duş alıyorum. Çünkü bu maratonda en büyük mücadelem soğuk su ile olacak. Haziran ayında ise İngiltere'ye giderek 1 aylık kampa gireceğim ve Manş Denizi rekor denemesi öncesi antrenmanlarımı tamamlayacağım" diye konuştu.

Manş Denizi rekor denemesinin ardından İtalya'da 36 kilometrelik Napoli-Capri maratonuna katılmayı planladığını anlatan Sunaçoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın destekleriyle siyasi engeller aşılırsa, Kıbrıs'tan Gazze'ye yüzmeyi hedeflediğini de aktardı.

Saraçoğlu, Kıbrıs-Gazze arası yüzüşün bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu vurgulayarak, "Kıbrıs Gazze arasını da yüzmek nasip olursa, Akdeniz'i yüzerek geçen ilk insan olacağım. Bu proje hem spor kariyerim hem de sosyal sorumluluk projesi olarak benim için en önemli projemdir. Manş Denizi ile Gazze maratonumu savaş mağduru bebeklere ve çocuklara dikkat çekmek için yapacağım" şeklinde konuştu.

Sunaçoğlu, Ünsped Gümrükleme ve Lojistik A.Ş ile İngiltere'den Just US Global LTD firmalarının sponsorluğunu üstlendiğini söyledi. Sunaçoğlu, ilk defa yabancı bir firmanın Türk bir sporcuya sponsor olduğuna dikkat çekti.
 

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2012.12.13 13:59 - Son Güncellenme: 2012.12.13 13:59 - HABER MERKEZİ
A