Adana'da dostluk rüzgarı

Adana'da dostluk rüzgarı

Adana Demirspor Başkanı Önder Serin ile bir araya gelen Adanaspor Başkanı Bayram Akgül, PTT 1. Lig'in 23. haftasında 5 Ocak Stadı'nda oynanacak Adanaspor-Adana Demirspor maçı için, "İnşallah dostluğun, kardeşliğin kazanacağı bir maç olur" dedi.

2013.02.21 17:24 - Son Güncellenme: 2013.02.21 17:24 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Adana'da dostluk rüzgarı

Adana Emniyet Müdürlüğü'nün organize ettiği program çerçevesinde Bayram Akgül, Adana Demirspor'un Aytaş Durak Tesisleri'nde Önder Serin ile bir araya geldi. Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan'ın da bulunduğu ziyarette Bayram Akgül, Serin'e çiçek verdi. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Akgül, 5 Ocak Stadı'nda oynanacak
Adanaspor-Adana Demirspor maçı için dostluk çağrısında bulunarak, "İnşallah pazar günü dostluğun, kardeşliğin kazanacağı bir maç olur. Biz kardeş kulübümüz Adana Demirspor'u ağırlamaktan memnun olacağız. PTT 1. Lig'de 17 tane rakibimiz var, Adana Demirspor bunlardan sadece bir tanesi" diye konuştu.
Bu sene her iki takımında kol kola Spor Toto Süper Lig'e çıkarması temennisinde bulunan Akgül, "Rekabet başarıyı getiriyor. Ben hep bunu savunanlardanım. Kavga, dövüş, sataşma bu şehre her zaman kaybettirmiştir. Bundan sonra kavganın, sataşmanın olmadığı daha güzel günler bizi bekliyor. Bu konuda bize öncülük yapan herkese teşekkür ederim. İnşallah sezon sonunda her iki kulüpte istediği yerlere gelirler" ifadelerini kullandı.

ÖNDER SERİN: "TATLI REKABETİN SÜPER LİG'DE OLMASINI DİLİYORUM "
Adana Demirspor Başkanı Önder Serin ise, Adanaspor'a bundan sonraki maçlarda başarılar dileyerek, "İnşallah layık olduğunuz yere bir an önce kavuşursunuz. Bu tatlı rekabetin Spor Toto Süper Lig'de olmasını diliyorum. Biz dostluğun yanında hiçbir zaman kavganın, dövüşün içinde olmadık, olmuyoruz. Bu Kayseri Erciyesspor maçında da bütün taraftarımız bunu gösterdi. Takımları 3-0 yenilirken, aleyhte hiçbir tezahürat yapmadılar. Taraftar takımın arkasında dursun. Türkiye ne kadar centilmen taraftar olduğunu da görecektir. İnşallah bu maçımız Adana ve tüm Türkiye'ye örnek teşkil eder. İnşallah Emniyet Müdürümüzün yüzünü kara çıkartmayız" şeklinde konuştu.

AHMET ZEKİ GÜRKAN: "ADANA SEYİRCİSİ TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLDU"
Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan da futbolun şov olduğunu kaydederek, "İnsanlar aileleriyle gidip keyif içinde maç izlesin, küfür duymasın istedik. Bunu başkanlarımıza ilettiğimizde bizden daha heyecanlı olduğunu fark ettik. Bu işte bizimle birlikte olacaklarını duymak bizi sevindirdi. Yaptığımız hiçbir uygulamadan geri adım atmadık. Bunda en büyük desteği ilk başta sayın valimiz, kulüplerimizin başkanları, yöneticileri ve vefakar seyirci. Birçok yerde alkol kontrolü yapılamıyor. Ama biz bunu Adana'da öncülük ettik. Kazanan yine Adana olacak. Küfrün olmadığı, centilmenliğin olduğu, futbolun 3 neticeli bir oyun olduğunu Adana seyircisi kabul ederek Türkiye'ye örnek oldu. Ama biz Türkiye'yi de aşarak bütün takımlara örnek oluruz diye düşünüyoruz" dedi.

"EKSTRA GÜVENLİK ÖNLEMİ OLMAYACAK"
Maç günü stat çevresinde alınacak güvenlik önlemleri hakkında da bilgi beren Gürkan, "Kayseri Erciyesspor maçında 15 bin kişi seyirciye karşı oynandı. Yine anı tedbirler devam edecek. Alkol bu işte çok ciddi bir etken. Alkol sınırının aşılması. Sarhoş olan davranış bozukluğu gösterir. Adana olarak biz bunu aştık artık. Taraftar 'evet alkollüyüm' diyor ve hiç itiraz etmeden dönüp gidiyor. Bu çok güzel bence. Bu konuda seyirciye de teşekkür etmek lazım. Çok ekstra bir tedbir olmaz. Sayın başkanlarımızın bu mesajdan sonra seyircilerimizin de buna ayak uyduracağını düşünüyorum" diye konuştu.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2013.02.21 17:24 - Son Güncellenme: 2013.02.21 17:24 - HABER MERKEZİ
A