ABD ile yüz yüze görüşen Taliban'dan açıklama geldi

ABD ile yüz yüze görüşen Taliban'dan açıklama geldi

Taliban, Afganistan yönetimini devralmasının ardından Katar'ın başkenti Doha'da ABD ile yaptıkları ilk yüz yüze görüşmelerin iyi geçtiğini duyurdu. Görüşmelerin ihtiyaç duyulması halinde sürdürülmesi konusunda taraflar arasında mutabakata varıldığı açıkladı.

2021.10.11 16:56 - Son Güncellenme: 2021.10.11 17:00 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
ABD ile yüz yüze görüşen Taliban'dan açıklama geldi

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid'in, Twitter hesabından paylaştığı "Taliban hükümetinin Dışişleri Bakanlığının açıklamasında" görüşmelerin, samimi bir ortamda geçtiği, sorunların çözümüne yönelik iyi bir fırsat olduğu ve ihtiyaç duyulması halinde sürdürülmesi konusunda tarafların mutabık kaldığı belirtildi.

Açıklamada, Taliban ve ABD heyetleri arasında 9-10 Ekim'de Doha'da gerçekleştirilen görüşmelerin iyi geçtiği kaydedildi.

Görüşmede siyasi konuların detaylı şekilde ele alındığı ve Taliban'ın sorunların çözümü için Şubat 2020'de taraflar arasında imzalanan Doha Anlaşması'nı eksiksiz şekilde uygulanmanın en iyi yol olduğunu vurguladığı ifade edildi.

Ayrıca Taliban'ın Afganistan'a ulaştırılacak insani yardımın siyasi sorunlarla bağlantılı olmaması gerektiğini vurguladığı aktarıldı.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.10.11 16:56 - Son Güncellenme: 2021.10.11 17:00 - HABER MERKEZİ
A