ABD'den kimyasal silah eğitimi

ABD'den kimyasal silah eğitimi

Suriye'de Esad rejimine ait kimyasal silahların terörist grupların eline geçmesini önlemek amacıyla ABD'nin Türkiye ve Ürdün'de Suriyeli milislere eğitim verdiği iddia edildi.

2012.12.13 18:00 - Son Güncellenme: 2012.12.13 18:00 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
ABD'den  kimyasal silah eğitimi

Amerikan televizyonu CNN ve Suriye'deki haber sitesi "Syria Deeply" nin iddiasına göre, ABD, Esad'ın kimyasal silahlarının terörist grupların eline geçmesini önlemek için Türkiye ve Ürdün'de Suriyeli muhaliflere eğitim veriyor.


İngiltere merkezli Uluslararası Stratejik Araştırmalar Enstitüsü'nün (IISS) verilerine göre, Suriye, dünyanın 4'üncü ve Ortadoğu'nun en büyük kimyasal silah stoğuna sahip. Esad'ın kimyasal silah stoğunda sarin ve hardal gazı da bulunuyor.

Suriye'deki iç savaşta söz konusu kimyasal silahların terörist grupların eline geçmesinden çekinen ABD, Suriyeli milisleri bu konuda eğitmeye başladı. Türkiye ve Ürdün'deki kamplarda Suriyeli milislere ilk aşamada, kimyasal silah depolarını tespit etme eğitimi veriliyor. Suriyeli milisler, buldukları kimyasal silahları güvenli bir yere taşıma ve depolama eğitimi de alıyor.

EĞİTİMİ ÖZEL ŞİRKETLER VERİYOR
Haberde, Suriyeli milislere "kimyasal silah eğitimi"ni bu konuda uzman olan özel şirketlere mensup elemanlar tarafından verildiği ancak finansmanı ABD ve Batılı ülkelerin karşıladığı belirtildi.

OBAMA'NIN 'KIRMIZI ÇİZGİSİ'
Suriye'de kimyasal silah kullanımını "kırmızı çizgi" olarak açıklayan ABD Başkanı Barack Obama, Esad rejimine ait kimyasal silahların terör örgütü El Kaide'ye yakın grupların eline geçmesinden endişe ediyor.

ABD'li üst düzey bir yetkili dün, Esad rejiminin ilk kez Suriyeli muhaliflere karşı Scud füzeleri kullandığını ileri sürmüştü

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2012.12.13 18:00 - Son Güncellenme: 2012.12.13 18:00 - HABER MERKEZİ
A