ABD'den İsrail'in medya binasını vurmasına ilişkin açıklama

ABD'den İsrail'in medya binasını vurmasına ilişkin açıklama

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada "Gazetecilerin ve bağımsız medyanın emniyet ve güvenliğini sağlamanın büyük bir sorumluluk olduğunu İsraillilere doğrudan ilettik" denildi.

2021.05.15 18:48 - Son Güncellenme: 2021.05.15 19:05 - Dünya
A
ABD'den İsrail'in medya binasını vurmasına ilişkin açıklama

ABD'de Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, İsrail ordusunun Gazze'de AP ve Aljazeera gibi uluslararası medya kuruluşlarının da olduğu binayı hedef almasına ilişkin Twitter hesabından açıklamada yaptı.

Jen Psaki, "Gazetecilerin ve bağımsız medyanın emniyet ve güvenliğini sağlamanın büyük bir sorumluluk olduğunu İsraillilere doğrudan ilettik." ifadesini kullandı.

HEDEF ALINAN MEDYA KURUMUNDAN AÇIKLAMA

Al Jazeera: İsrail'in yaptığı, gazetecilerimizin hayatını hedef alan ve gerçeği ortaya çıkarmalarını engellemeyi amaçlayan barbarca bir eylemdir.

NE OLMUŞTU?

İsrail savaş uçakları, Gazze'de içinde Amerikan merkezli haber ajansı Associated Press (AP) ve Katar merkezli televizyon kanalı Al Jazeera'nın ofislerinin de bulunduğu yüksek katlı binayı vurarak yıktı.

Cela adlı 13 katlı bina İsrail savaş uçaklarından atılan birkaç füzeyle yerle bir edildi.

AP ve Al Jazeera bürolarının yanı sıra doktor muayenehaneleri ile avukatlık bürolarının da olduğu binada 60 daire bulunuyordu.

 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.05.15 18:48 - Son Güncellenme: 2021.05.15 19:05 - Kübra Coşar-pasif
A