'AB sürecinin yavaş ilerlemesinden biz de rahatsızız'

'AB sürecinin yavaş ilerlemesinden biz de rahatsızız'

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi David Reddaway, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne katılımının birlik açısından önemli olduğunu söyleyerek, "Biz de tıpkı Türkiye gibi katılım sürecindeki yavaş ilerlemeden oldukça rahatsızlık duymaktadıyız" dedi.

2013.02.21 15:49 - Son Güncellenme: 2013.02.21 15:49 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
'AB sürecinin yavaş ilerlemesinden biz de rahatsızız'

Büyükelçi David Reddaway, ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Malatya'daki ilk durağı Valilik oldu. Vali Vasip Şahin'i makamında ziyaret eden David Reddaway,  Malatya'yı çok beğendiğini belirtti. Büyükelçi David Reddaway, İngiltere'nin Türkiye'nin AB'ye katılım sürecindeki en büyük destekçilerinden ve savunucularından biri olduğunu söyledi. David Reddaway, "Biz de tıpkı Türkiye gibi katılım sürecindeki yavaş ilerlemeden oldukça rahatsızlık duymaktadıyız" dedi. İngiltere'nin de AB'ye katılım sürecinde benzer süreçlerden geçtiğini ifade eden Reddaway, "Türkiye'deki dostlarımıza her zaman şu tavsiyeyi tekrarlıyoruz; Stratejik hedef olarak AB üyeliğinden vazgeçilmemeli ve asla daha azıyla yetinilmemeli. Çünkü gerçekten koşullar değişebilir, biz buna inanıyoruz" diye konuştu.

Fransa Hükümeti'nin AB katılım sürecinde müzakere fasıllarından birinin üzerindeki bloğunu kaldıracağını açıkladığını aktaran Büyükelçi Reddaway, bunun Türkiye açısından gayet iyi bir gelişme olduğunu söyledi. Yaşanan bu son gelişme ile Türkiye'nin AB'ye katılım sürecinin hızlanacağını tahmin ettiklerini söyleyen David Reddaway, bundan sonrada iyi adımlar atılacağını düşündüğünü söyledi. Reddaway, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin AB'ye katılımının AB açısından önemli olduğuna inanıyoruz ama Türkiye açısından da önemli olduğunu düşünüyoruz. Çünkü AB hala Türkiye'deki en büyük yatırımcılardan birisi, Türkiye'nin son derece önemli ticari ortaklarından bir tanesi ve gerçekten çok yakın bir siyasi ortağı olarak görev yapmakta ve rol oynamakta. Türkiye'nin AB'ye katılımında Türkiye açısından, kültürel zenginlik, ekonomik güç açısından gerçekten önemli bir artı sağlayacak her iki tarafa da. Dolayısıyla biz Türkiye'nin AB ailesinin tam üyesi olması gerektiğini düşünüyoruz ve umuyoruz ki bu hedefini en kısa zamanda gerçekleştirmeyi başaracak."

Büyükelçi David Reddaway ayrıca Suriye'de yaşanan iç savaşta mağdur olan halka 300 milyon dolar bağışta bulunduklarını kaydetti.

Ziyarette Vali Vasip Şahin, Büyükelçi David Reddaway'e Malatya kayısısı ve tablo hediye etti.
 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.02.21 15:49 - Son Güncellenme: 2013.02.21 15:49 - HABER MERKEZİ
A