9 ildeki FETÖ operasyonu

9 ildeki FETÖ operasyonu

İzmir merkezli 9 ilde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanmasına yönelik "ankesör" soruşturması kapsamında gözaltına alınan muvazzaf astsubay, polis ve meslekten ihraç edilen 2. sınıf emniyet müdürünün de aralarında bulunduğu 6 kişi tutuklandı, 7 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi.

2019.09.20 09:14 - Son Güncellenme: 2019.09.20 09:15 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
9 ildeki FETÖ operasyonu

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün mahrem imamları ile  ankesörlü, kontörlü büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle  haberleştikleri tespit edilen ve İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri koordinesinde düzenlenen operasyonla yakalanan 13 kişi,  emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Silahlı terör örgütü üyeliği suçlamasıyla mahkemeye çıkarılan  zanlılarından Hava Kuvvetleri Komutanlığında muvazzaf astsubay R.A, polis memuru  Ö.Ö, meslekten ihraç edilen ikinci sınıf emniyet müdürü İ.S, ilişiği kesilen  askeri öğrenciler H.U ve A.İ ile Y.L. tutuklandı.

Diğer 7 zanlı hakkında adli kontrol kararı verildi, 1 firari zanlının  yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

17 Eylül'de gerçekleştirilen operasyonda, FETÖ'nün mahrem yapılanması  ve "ankesör" soruşturması kapsamında 14 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiş,  İzmirİstanbulBalıkesirKocaeliAdıyamanErzurumTrabzon, Van ve Iğdır'da  eş zamanlı operasyon düzenlenmişti.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2019.09.20 09:14 - Son Güncellenme: 2019.09.20 09:15 - HABER MERKEZİ
A