9 aylık bebeği şurup mu öldürdü?

9 aylık bebeği şurup mu öldürdü?

Önceki gün rahatsızlanarak getirildiği İnegöl Devlet Hastanesi acil servisinden şurup verilerek evine gönderilen ve aynı gün yeniden getirildiği hastanede hayatını kaybeden 9 aylık Umut bebeğin cenazesi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken, konuyla ilgili soruşturma başlatıldı.

2012.09.05 15:06 - Son Güncellenme: 2012.09.05 15:11 - Bursa Bölge
A
9 aylık bebeği şurup mu öldürdü?

Sabah saatlerinde rahatsızlanan 9 aylık Umut Polat, yüksek ateş şikayeti ile ailesi tarafından İnegöl Devlet Hastanesi acil servisine getirildi. Acil servisteki tedavinin ardından evine gönderilen bebeğe ilaç yazıldı. Ancak yazılan ilaçları verdikten sonra çocuğun kulak arkasında morluklar oluştuğunu gören aile, saat 20.00 sıralarında minik Umut'u tekrar acil servise getirdi. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Umut bebeğin cesedi, kesin ölüm nedeninin tespiti için Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Adli tıbbın vereceği karar beklenirken, İnegöl Cumhuriyet Savcılığı konuyla ilgili soruşturma başlattı.
Bebeklerinin ölümüne neden olduğunu iddia ettikleri doktorlara ateş püsküren aile, Umut ismini verdikleri bebeklerinin 9 ay önce Bursa'da özel bir hastanede dünyaya geldiğini anlattı. Gözü yaşlı baba Sunay Polat, "Pazar günü sabah saatlerinde ateşi yükseldi. Ateşi 39'a çıkınca bebeği acil servise götürdük. Doktor inceledi, fitil verdi. 39 olan ateşin düşürülmesi için soğuk uygulama yaptılar. Ateşi düşürüp bebek için 3 şurup yazarak kullanmamızı söylediler. Eczaneden ilaçları alıp eve gittik. Öksürük şuruplarını çocuğuma içirdik. İlacın ardından çocuğumun kulak arkalarında morluklar oluşunca acile yeniden gittik. Acile girdiğimizde çocuğumuzun her tarafı mosmordu. Doktorlar çok çaba gösterdi. Tüm acil servis Umut'un yaşaması için uğraştı ancak gece saat 24.00 sıralarında çocuğum vefat etti" diyerek feryat etti.

"DAVAMIZIN ARKASINDAYIZ"
Acil servis doktorundan ölüm nedeniyle alakalı bilgi aldıklarını aktaran baba Polat, "Doktorun bize söylediğine göre şurup yan etki göstermiş. Adli tıp raporunu bekliyoruz. Raporun gelmesiyle birlikte davamızın sonuna kadar arkasında olacağız. Emniyete gidip şikayetçi olduk. Herkesin kullandığı bir ilaç vardır bu durumlarda. Ama bize verilen ilaçlar, aynı durum anında milletin kullandığı ilaçlara benzemiyor. İsmi bile farklı" iddiasında bulundu.
Çocuğunun donanımlı başka bir hastaneye sevk edilmemesine de tepki gösteren baba Polat, "Sevk etmek istediler ama yoğun bakımlar doluymuş, sevk yapamadılar. İsteselerdi bir yer bulurlardı. Zenginin çocuğu için helikopter gelir, bize gelince yoğun bakım bile bulamazlar" ifadelerini kullandı.
Umut'un annesi Songül Polat da, "Çocuk öldükten sonra yoğun bakıma çıkardılar. Bize öldüğünü söylemediler. Doktor daha sonra öldüğünü söyledi. Buna sebep olanlardan davacıyım. Sonuna kadar gideceğim bu işin" diyerek gözyaşlarına boğuldu.
Öte yandan, İnegöl Devlet Hastanesi'nden konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2012.09.05 15:06 - Son Güncellenme: 2012.09.05 15:11 - Zeynep Çelik
A