600 lira için taburcu edilmedi

600 lira için taburcu edilmedi

MUĞLA'nın Köyceğiz İlçesi Döğüşbelen Köyü'nde ağır talasemi (Akdeniz anemisi) hastası olarak doğan ve kardeşi Ümit Nejat'tan alınan kök hücrenin nakli ile hayata tutunan 8 yaşındaki Onur Aygün, geçen 2 Temmuz'da aniden ateşlenince tekrar hastaneye kaldırıldı.

2013.07.17 13:03 - Son Güncellenme: 2013.07.17 13:03 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
600 lira için taburcu edilmedi

Ege Üniversitesi Hematoloji Servisi'nde 11 gün boyunca tedavi gören Onur'un ailesi, 600 lira oda ücretini ödeyemedikleri için çocuklarının hastaneden taburcu edilmediğini iddia etti. Hastane yetkilileri ise çocuğun tedavisinin devam ettiğini söyledi.

1 Mart 2005'te ileri derece talasemi hastası olarak dünyaya gelen Onur'un kurtulabilmesi için yeni doğacak kardeşten alınacak kök hücre nakline karar verildi. Anne Filiz Aygün hamile kalamayınca, tüp bebek konusu gündeme geldi. İlk denemede başarı sağlanamayınca ailenin yardımına Mecidiyeköy Çevre Hastanesi Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Ümit Özkesici ve İstanbullu bir işadamı yetişti. Birkaç denemeden sonra Prof. Dr. Özkesici tarafından gerçekleştirilen transfer sonrası anne Filiz Aygün hamile kaldı.

4 Kasım 2010'da, 2.5 kilo dünyaya gelen Ümit Nejat bebeğin kordon kanı kültür yöntemiyle fazlalaştırılarak donduruldu. Doktorlar, Ümit Nejat bebek 2 yaşına geldiğinde ya da 12 kiloya ulaştığında naklin yapılmasına karar verdi. Ümit Nejat bebek, 16 aylık olduğunda 13 kiloya ulaştı. Ameliyat düşünülürken Antalya Akdeniz Üniversitesi'nde, Onur'un durumu uygun bulunmayınca iki kez ertelendi.

Bu süreçte, Akdeniz Üniversitesi'ndeki doktorun görevden ayrılması üzerine kök hücre naklinin Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yapılması kararlaştırıldı. 21 Aralık 2012 tarihinde, EÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Buket Erer Del Castello ve ekibi 6 saatlik bir ameliyatla nakli gerçekleştirdi. Nakilden 25 gün sonra kök hücre Onur'un vücuduna uyum sağladı. Doktor gözetiminde tutulan Onur, iki ay önce taburcu edildi.

Ancak ailesinin sevinci fazla sürmedi, Onur, geçen 2 Temmuz'da aniden ateşlendi. Bunun üzerine aile hastaneye geri döndü. Kök Hücre Nakli Ünitesi'nde yer olmaması üzerine Onur, Çocuk Hematoloji Servisi'ne yatırılıp, tedavisine başlandı. 11 gün tedavi gören çocuğun ailesinden 11 gün için 600 lira oda ücreti istendi. Ancak, ailesinin oda ücretini ödeyememesi üzerine Onur, iddiaya göre hastaneden taburcu edilmedi.

'ODANIN ÜCRETLİ OLDUĞU SÖYLENMEDİ' İDDİASI

Anne 31 yaşındaki Filiz Aygün, yaşadıkları son süreçle ilgili olarak, "13 Temmuz'da Onur iyileşince kendi isteğimizle hastaneden ayrılmak istedik. Çünkü nakli gerçekleştiren doktorumuz Onur'un belinden iki gün sonra sıvı alarak son kontrolü yapacaktı. Hastane, 600 lira oda ücreti çıkardı. Yatış yaparken, odanın ücretli olduğu bize söylenmedi. Hiçbir form doldurmadık. 'Parayı yatırmadan çıkışınız, gerçekleşemez' denildi. Ödeyecek paramızın olmadığını ve tedavi süresince yardımlarla bugünlere geldiğimizi anlattım ama yapacak bir şeylerinin olmadığı, başhekim ile görüşmem gerektiği söylendi. Başhekime gittim ama beni görüştürmediler. Özel hastanelerde büyük yardımlar gördük ama devletimizin hastanesinde para ödenmeden çıkış yaptırılmıyor. Ne yapacağımızı şaşırdık" dedi.

Hastane yetkilileri ise Onur'un tedavisini sürdüğünü söyledi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.07.17 13:03 - Son Güncellenme: 2013.07.17 13:03 - HABER MERKEZİ
A