4'üncü marka Türkiye olacak

4'üncü marka Türkiye olacak

GENÇ ve Sanayici İşadamları Derneği (GESİAD) öncülüğündeki Geleneksel Young Busisness Dergisi 2013 Ekonomi Ödülleri sahiplerini buldu. Törene onur konuğu olarak katılan Hedef Alliance Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, yeni Türkiye Cumhuriyeti'nin doğru yolda ilerlediğini, 10 yıl sonra tarihteki 4'üncü Türk markası oluşacağını söyledi.

2013.04.17 11:07 - Son Güncellenme: 2013.04.17 11:07 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
4'üncü marka Türkiye olacak

GESİAD Yönetim Kurulu tarafından oylanarak her yıl 10 dalda düzenlenen Geleneksel Young Busisness Dergisi 2013 Ekonomi Ödülleri töreni Hilton Otel'de yapıldı. Törene, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Vali Şerif Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, GESİAD Başkanı Hamdi Kınaş, Hedef Alliance Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak ile ilçe belediye başkanları, sanayici ve işadamları katıldı.

Hedef Alliance Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, törende onur konuğu olarak konuşma yaparken, Kayseri'de ticaret hayatının geçmişten bu yana gelişerek ilerlediğini söyledi. Sancak, "81 ilimiz de Kayseri seviyesine çıkarsa insanlığı yöneten 10 büyük ülkeden biri haline gelebiliriz. Önümüzdeki 10 yılda diğer kentlerimiz de bu başarıyı sağlayarak, hedefimiz olan 2023'te insanlığı yönlendiren ülkeler arasına gireceğiz" dedi.

Sanayicilerin 10 yılda gelişerek 2023 hedefini başarabilmenin yollarını da anlatan Ethem Sancak, şöyle konuştu:

"Mutlak manada marka yaratmamız lazım. 2023 vizyonundaki 500 milyar dolar ihracat hedefine inancımız tam. Bu hedef öyle benimsendi ki muhalefetimiz bile bu hedefi az buluyor. İhracatımız belirlenen hedefin üzerine çıksa bile büyük bir ülke yapmaz. İnsanlığa şekil veren ülke haline gelemeyiz. Sadece Hollanda gibi çok büyük tüccar bir millet oluruz. Ama bizim iddiamız çok büyük. Tarihimizde bunun örnekleri vardır. Bin yıl boyunca Türkler, çevrelerindeki 72 milletle eşit ve özgür iradeyle ortaklıklar oluşturarak, bin yıl içerisinde Selçuklular, Memlükler ve Osmanlılar olmak üzere 3 büyük imparatorluk markası yarattı. O açıdan tarihimizde bu var. 500 yıllık batı medeniyeti baş aşağı inmeye başladı. Büyük bir marka oluşturabilmemizin de böylelikle koşulları oluştu. Bu 100 yıl önce olamazdı. O tarihlere imparatorluk kurulamazdı çünkü dağıldı. Ama şimdi 100 yıllık bir çıkmaz sokaktan sonra talih yüzümüze güldü ve önümüz açılıyor. Bu coğrafyadaki milletlerle birleşip yeniden tarih sahnesine çıkıp 4'üncü büyük markayı insanlığa hediye edeceğiz."

Sancak, 300 yıl önce İslam'ın demokrasiyle bağdaşmadığı paradigmasının yayıldığını, son 10 yılda bunun parçalandığını, Türkiye'nin dünyadaki 1 milyar 700 milyon insanın oluşturduğu İslam ülkelerine örnek oluştuğunu söyledi. Sancak, "Fatih Sultan Mehmet ve Kanuni'nin soyundan gelen bir liderimiz var. Özgür ve ileri demokrasi inşa etmek adına ciddi bir yol kat ediyoruz. Umut ediyoruz ki 'Açılım süreci' de selametle sonuçlanır. Bunu iktidar ve muhalefetiyle siyasiler geliştirmeli. İslamın kültür-sanatla ve insani özelliklerle ve ahlakla bağdaşamayacağı paradigmasını da 300 yıl önce bize benimsetildi. Bunu da parçalıyoruz. Hizmet hareketinin geliştirdiği muazzam bir kültür ve bilim hareketi var. Bu da bence markalaştı. Daha da gelişip serpilecek. Örnek alınacak İslam ahlakı ve bireyinin nasıl olması gerektiğini gösteren 148 ülkede alperen ve adanmışlar var. Bu mücadeleleri ekonomik sahada da markalaştırmak gerek. Çünkü bu ikisi yetmez" diye konuştu.

GESİAD Onur Ödülleri, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, Erciyesspor Başkanı Ziya Eren, Şahbaz Panel Radyatör Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Erginler'e, Young Business Ekonomi Ödülleri; Yılın İşadamı Ödülü Avrupa Konutları Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya'ya, Yılın Eğitime Katkı Ödülü AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz'e, Yılın Sanayicisi Femaş Metal Yönetim Kurulu Başkanı Recep Mamur'a, Yılın Markası Kumtel Yönetim Kurulu Üyesi Osman Köseoğlu'na, Yılın İnovasyon Ödülü Güvençelik Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ergüven'e, Yılın Girişimcisi Ödülü Saygın Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Sami Yangın'a, Yılın İhracatçısı Ödülü Dener Makine Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Dener'e, Yılın Yatırımcısı Ödülü Ommer Otel Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Başyazıcıoğlu'na, Yılın İş Kadını ödülü Mimar Mehtap Sevinmez'e, Yılın GESİAD Üyesi Ödülü Silver Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kaskaraman'a verildi.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2013.04.17 11:07 - Son Güncellenme: 2013.04.17 11:07 - HABER MERKEZİ
A