150 kilometre uzunluğundaki buz dağı başıboş şekilde yol alıyor

150 kilometre uzunluğundaki buz dağı başıboş şekilde yol alıyor

Antarktika'da 2017'de kopan ve okyanusta başıboş şekilde yol almaya devam eden trilyon ton ağırlığındaki A-68 buz dağı, yörüngedeki uydular tarafından görüntülendi.

2020.12.03 09:54 - Son Güncellenme: 2020.12.03 09:57 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
150 kilometre uzunluğundaki buz dağı başıboş şekilde yol alıyor

2017 yılında Antarktika'nın Larsen C Buz  Tabakası'ndan ayrılan buz dağı, okyanusta başıboş şekilde yol almaya devam ediyor. Söz konusu buzdağına ait yeni görüntüler yayınlandı. 

İngiliz yayın kuruluşu BBC'de yer alan habere göre, San Francisco merkezli Planet yörüngedeki uydularından elde edilen görüntüleri kamuoyu ile paylaştı. 

Daha önce pek çok kez yörüngeden görüntülenmeye çalışılan buz dağı hava koşulları nedeniyle bu denli net bir şekilde kayıt altına alınamamıştı.

Bilim insanları 150 kilometre uzunluğundaki buz dağının, deniz seviyesine olan etkisi konusunda endişeleniyor. 

KÜRESEL ISINMA DÜNYA HARİTASINI NASIL DEĞİŞTİRECEK?

Türkiye dahil tüm dünyayı tehdit eden küresel ısınmanın gelecek yıllarda dünya haritasını nasıl değiştireceğini hiç düşündünüz mü? Buzullar eriyor ve maalesef kimse bunu durduramyor. Peki böyle devam ederse nelerle karşılaşacağız?

Christian Aid  tarafından yayınlanan rapor Küresel Isınma'nın sonuçları ile ilgili oldukça ürkütücü uyarılarda bulunuyor.

Tüm buzulların erimesi durumunda ortalama deniz suyu seviyesi 65 metre kadar yükselecek. Bu da deniz seviyesine yakın kara parçalarının denize karışacağı anlamına geliyor.

Rapora göre buzulların erimesinden en radikal şekilde etkilenecek ülkelerden birisi İngiltere. İngiltere'ye bakalım. Erime sonrasına bakın ne hale geliyor?

İrlanda Cumhuriyeti ve İngiltere'de kıyı tarafları olduğu gibi su altında kalıyor, adalar küçülüyor.

 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2020.12.03 09:54 - Son Güncellenme: 2020.12.03 09:57 - HABER MERKEZİ
A