1 gram uyuşturucuya 4 yıl hapis

1 gram uyuşturucuya 4 yıl hapis

İzmir'de iki yıl önce, 1 gram uyuşturucuyla yakalanan üniversite öğrencisine 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi

2015.01.10 19:00 - Son Güncellenme: 2015.01.10 19:01 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
1 gram uyuşturucuya 4 yıl hapis

İzmir'de iki yıl önce, "jamaika" tabir edilen uyuşturucudan 1 gr. ile yakalanan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi H.P., 4 yıl 2 ay hapis cezası aldı.

Davaya konu olay, 22 Eylül 2013 tarihinde, Buca ilçesi 202/16 Sokak'ta yaşandı. Devriye görevi yapan Güven timleri, parkta bulunan H.P.'den şüphelendi. Polisleri görünce kaçmaya çalışan H.P., yakalanarak gözaltına alındı. Olay polis tutanaklarına, H.K.'nin polisleri görünce "elinde kağıt içinde sarılı uyuşturucu maddeyi ağzına atmaya çalıştığı" şeklinde geçti. Zanlının üzerinde çıkan kağıt içinde sarılı maddenin, Kriminal Polis Laboratuvarı'nda yapılan incelemesinde uyuşturucu olduğu belirlendi. Üniversite öğrencisi H.P. hakkında, uyuşturu veya uyarıcı madde imal ve ticareti yapmak suçlamasıyla 5 ile 15 yıl arasında hapis cezası talebiyle önce asliye ceza mahkemesinde dava açıldı. Ardından dosya, görevsizlik kararı verilerek İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Burada yapılan yargılamada sanık H.P., uyuşturucu ticareti suçlamasını reddetti. Olay günü okulun tatil olduğunu, hava almak için parka gittiğini, bu sırada daha önce hiç görmediği ve tanımadığı bir şahsın yanına gelerek bir cisim vermek istediğini, bunu parkta oynayan çocuklara vermesini istediğini anlatan H.P., "Kağıda sarılı şeyin ne olduğunu bilmediğim için kabul etmedim ancak kişi, 'Sen galiba beni tanımıyorsun. Bana Rüzgar derler. Eğer dediğimi yapmazsan seni öldürürüm, bu mahalleye asla sokmam.' şeklinde tehditler etti. Yine reddettim. Bu kişi, üzerime yürüyerek küfürler etti." şeklinde konuştu. Olaydan iki ay önce trafik kazası geçirerek yaralandığını, iki ayağında platin bulunduğunu, bu sebeple kaçma imkanı da olmadığını kaydeden sanık H.P, tehditler üzerine korkusundan, o kişinin verdiği kağıda sarılı cismi aldığını ve karşı tarafta oturan çocuklara doğru gittiğini, tam bu sırada iki polisin geldiğini ve kendisini yakaladığını, cismi veren Rüzgar isimli kişi ve parktaki çocukların kaçtığını anlattı. Elindeki şeyin kendisine ait olmadığını tekrarlayan H.P., uyuşturucu kullanmadığını ve satmadığını, tehdit edildiği ve korktuğu için kabul etmek zorunda kaldığını belirterek, hakkındaki suçlamaları reddederek beraatini talep etti.

Mütalaasını açıklayan Savcı İsa Tadık ise sanığın, Rüzgar isimli şahsın tehditleri üzerine bu maddeyi alıp çocuklara götürmek zorunda kaldığını belirtse de üniversite öğrencisi olduğunu, görüntüsü itibariyle normal orta zekalı bir insan olan sanığın bu anlatımının inandırıcı olmadığını, olayın gelişimine göre uyuşturucuyu başka kişilere naklederken yakalandığını, bu sebeple üzerine atılı suçu işlediğinin anlaşıldığını belirterek cezalandırılmasını talep etti. Yargılama sonucunda H.P, oy çokluğuyla önce 5 yıl, ardından iyi hali gözönüne alınarak 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Üye hakimlerden biri, beyanlarına başvurulan polislerin çelişkili ifade vermesi, ele geçirilen uyuşturucunun içimlik olması ve kendisinin kullanmak için almış olabileceğini belirterek karşı oy kullandı. Sanığın avukatı Erdal Durak, kararı temyiz edeceklerini söyledi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2015.01.10 19:00 - Son Güncellenme: 2015.01.10 19:01 - HABER MERKEZİ
A