'Konuşamaz' dediler, 23 enstrüman çalıyor!

Otizmli Rabia Aytek 25 yaşında bir müzisyen. Doktorların "Konuşamaz" dediği Rabia Aytek, aralarında ud, gitar, piyano, ukulele ve kemençenin de olduğu tam 23 enstrümanı rahatlıkla çalabiliyor. Özel yetenek sınavıyla girdiği liseyi üstün başarıyla tamamlayan Aytek'in en büyük hayallerinden biri engelli bireyler için müzik okulu açıp burada burslu öğrenciler yetiştirmek.

'HER ŞEY ÜÇ KELİMEDE BİTİYOR'

Otizmli bir kız evlat sahibi Canan Çatal'ın ailelere vermek istediği tavsiye ne? Çatal, "Her şey üç kelimede bitiyor: Sabır, sabır, sabır" diyor. Otizmli çocukları olan ailelerin kendilerini yormaması gerektiğini söyleyen Çatal, "Bu yol çok uzun ve meşakkatli. Sabırla ve doğru zamanda, doğru eğitimle çok önemli yollar kat edilebilir. Çocuklarını iyi gözlemlesinler çünkü her otizmli meleğimiz başka bir dünya."

Çatal, ailelerin hiçbir zaman ümitsizliğe kapılmamasını öğütleyerek "Kimseyle çocuğunuzu kıyaslamayın, toplumdan kaçırmayın. Haklarınızı iyi öğrenin ve sakın ümitsizliğe kapılmayın. Kendinize ve sağlığınıza iki kat dikkat edin, çünkü o sağlık size çok lazım olacak. Her ne yaşarsanız yaşayın her daim iyimser ve pozitif olun. Çünkü çocuklarımız çok hassas ve bizdeki negatif enerji direkt kuzularımızı ve davranışlarını etkiliyor, onların takıntılarını artırıyor. Sabırla bu yolu yürümeye devam edelim" vurgusunda bulunuyor.

Eklenme: 2021.09.24 16:36
Son Güncellenme: 2021.09.24 17:04
Kategori: Haber

Öne Çıkan Galeriler

Alzheimer geni tespit edildi: Hastalık tarih...
Alzheimer geni tespit edildi: Hastalık tarih...