'Konuşamaz' dediler, 23 enstrüman çalıyor!

Otizmli Rabia Aytek 25 yaşında bir müzisyen. Doktorların "Konuşamaz" dediği Rabia Aytek, aralarında ud, gitar, piyano, ukulele ve kemençenin de olduğu tam 23 enstrümanı rahatlıkla çalabiliyor. Özel yetenek sınavıyla girdiği liseyi üstün başarıyla tamamlayan Aytek'in en büyük hayallerinden biri engelli bireyler için müzik okulu açıp burada burslu öğrenciler yetiştirmek.

Başarılarıyla tüm engellilere örnek olan Rabia Aytek, 2015 yılında İstanbul'da bulunan Haliç Kongre Merkezi'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmüştü. Rabia Aytek ile yakından ilgilenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisini Ankara'ya da davet etmişti.
EN SEVDİĞİ KİŞİLERE BİR TATLI İSMİYLE SESLENİYOR

Peki Rabia Aytek hayata nasıl bakıyor? "Soyut düşünme yeteneğim yok galiba benim" diyen Aytek, en sevdiği kişilere bir tatlı ismiyle seslendiğini söylüyor. Kızıltoprak Musiki Topluluğu'nun şefi olan Murat Seçkin'e 'bal kaymak', İskender Doğan hocasına 'kaymaklı şerbetli baklava' dediğini söylüyor. Dünyayı karışık buluyor ancak iç dünyasında mutlu. "Mutsuz olmanın nasıl bir şey olduğunu pek bilmiyorum" diye devam ediyor ve bu hayatta en önemli şeyin sabır olduğunu sözlerine ekliyor.

Eklenme: 2021.09.24 16:36
Son Güncellenme: 2021.09.24 17:04
Kategori: Haber

Öne Çıkan Galeriler

Bursa'da renkli 23 Nisan kutlamaları
Bursa'da renkli 23 Nisan kutlamaları