Börekler üzerinde trans yağ araştırması yapıldı

İstanbul'da açıkta satılan börekler üzerinde trans yağ araştırması yapıldı. Sonuca göre börekler, Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilen trans yağ sınır değerinin altında çıktı. İşte o araştırmadan dikkat çeken detaylar...

"506 öğrenci velisi araştırmaya katıldı. Genelde anneler anketlerimizi doldurdu. Trans yağ kavramını daha önce duyma durumu yüzden 80'den fazla. Trans yağın hangi besinlerde olduğunu da biliyor katılımcılar. Sağlık risklerini de büyük ölçüde bildiklerini söyleyebiliriz. Fakat bu davranışa tam olarak yansımıyor. 'Ürün üzerindeki trans yağ düzeyini okurum' diyenlerin oranı yüzde 23,4. Trans yağ düzeyi ürünü alıp almama kararımı etkiler diyenlerin oranı düşükken bu tüketimden her zaman kaçınırım diyenlerin oranı yüzde 40'larda. Trans yağ mevzuatını destekleyeceklerini, yasal olarak bir sınırlandırılma gereksinimi olduğunu, devlet tarafından sürekli bir ölçüm ve kontrol yapılması gerektiği düşüncesine katılanların oranı da yüzde 90'ın üzerinde. Günlük sınır değerini bilenlerin oranı ise yüzde 3,4'tü."

Prof.Dr. Pınar Bolcal Ay, trans yağ konusunu kadınların daha iyi bildiğine işaret ederek, yüksek sosyoekonomik ve eğitim seviyesinde olanların bu kavramı daha çok duyarak ve risklerini daha fazla bildiklerini kaydetti.

Eklenme: 2019.11.12 15:01
Son Güncellenme: 2019.11.12 16:29
Kategori: Haber

Öne Çıkan Galeriler

Dünya'nın dönüş hızı azalıyor: 1 gün ne zama...
Dünya'nın dönüş hızı azalıyor: 1 gün ne zama...