Börekler üzerinde trans yağ araştırması yapıldı

İstanbul'da açıkta satılan börekler üzerinde trans yağ araştırması yapıldı. Sonuca göre börekler, Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilen trans yağ sınır değerinin altında çıktı. İşte o araştırmadan dikkat çeken detaylar...

Türk Kardiyoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Okuyan da Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre, tıkayıcı koroner kalp hastalığına bağlı ölümlerin 2030 yılına kadar en önemli ölüm sebebi olacağını söyledi.

Türkiye'deki koroner kalp hastalığına bağlı ölüm oranlarının birçok Avrupa ülkesinden yüksek olduğuna dikkati çeken Okuyan, "Ani kalp krizi ve koroner arter hastalığına bağlı 1 yıllık ölüm oranı yaklaşık yüzde 32. Avrupa ülkeleri arasında ölüm oranları konusunda erkeklerde 2. kadınlarda 1. sıradayız. Kalp krizi geçirdikten sonra sağ kalan insanların hayatta kalma oranı normal popülasyona göre yaklaşık 15 kata kadar daha yüksek olabiliyor. Yani kalp krizi geçiren her 4 kadından 1'i bir yıl içinde ölüyor. Her 5 erkekten 1'i de bir yıl içerisinde ölüyor" ifadesini kullandı.

Eklenme: 2019.11.12 15:01
Son Güncellenme: 2019.11.12 16:29
Kategori: Haber

Öne Çıkan Galeriler

Kraliyet atları firar etti, ortalık kan gölü...
Kraliyet atları firar etti, ortalık kan gölü...