Börekler üzerinde trans yağ araştırması yapıldı

İstanbul'da açıkta satılan börekler üzerinde trans yağ araştırması yapıldı. Sonuca göre börekler, Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilen trans yağ sınır değerinin altında çıktı. İşte o araştırmadan dikkat çeken detaylar...

Bu kapsamda, 8 ilçenin yine sosyoekonomik açıdan dezavantajlı 3 mahallesini saptadıklarına işaret eden Ay, "Her mahalleden ilk, orta ve lise düzeyinde 3 devlet okulu seçtik. Bu devlet okullarına gittik ve en yakınlarındaki pastane ya da börekçiyi tespit ettik. Oradan ürün satın aldık ve bu ürünleri TÜBİTAK'a analiz için gönderdik. Bu ilk aşamamızdı" dedi.

İkinci aşamanın ise toplumun farklı kesimlerinin trans yağlara yönelik ne tür beslenme alışkanlıkları olduğuna yönelik yapıldığını anlatan Ay, "Bir besin içerisinde trans yağ olup olmadığını biliyorlar mı, tüketiminden kaçınıyorlar mı, etiketini okuyorlar mı bunları anlamaya çalıştık. Bu amaçla da ilk önce tıp fakültesi öğrencilerine soralım dedik. Bir de toplumun daha geniş kesimine sormak istedik. Bu sefer yüksek, orta ve düşük sosyoekonomik düzeyde 3 ilçe seçtik. Yine ilköğretim okullarına gittik. Okulda okuyan çocukların velilerine ulaşıp trans yağ tüketimiyle ilgili tutumlarını, bilgilerini, davranışlarını sorguladık" diye konuştu.

Eklenme: 2019.11.12 15:01
Son Güncellenme: 2019.11.12 16:29
Kategori: Haber

Öne Çıkan Galeriler

Tekirdağ'daki katliam gibi kazada 2 tutuklama
Tekirdağ'daki katliam gibi kazada 2 tutuklama