Yeni parti çalışmaları ne durumda?

2019.06.27 15:06 - Son Güncellenme: 2019.06.27 15:06
A

Evet sonunda merakla beklenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri de hayırlısı ile tamamlandı. 

Ekrem İmamoğlu beklentilerin çok üzerinde 800 bin üzerinde oy farkı ile hatırı sayılır bir başarıya imza atarak seçimlerden zaferle çıktı. Kendisine, İstanbul'a ve ülkemize hayırlı olsun. 

Bu saatten sonra hepimizin beklediği iktidar ve İmamoğlu arasında İstanbul'a hizmet yolunda kuvvetli köprülerin kurulması. Kimse ayak sürümesin. İstanbul da, bu ülkede hepimizin. Aslında bu Türkiye'nin her yeri, kurumu ve her belediyesi için geçerli. Birlikte daha güçlü olmak adına millete vatana hizmet adına ülke ittifakında buluşabilmek. 

Öte yandan, Binali Yıldırım gibi tecrübeli ve ülke hizmetinde önemli görevlerde bulunmuş değerli bir isim ise seçimden mağlubiyetle de çıksa bundan sonra Cumhurbaşkanı Yardımcılığı dahil aktif bir pozisyonda görevlendirilebilir. Bunu da not edelim. 

Gelelim gündemdeki diğer merak edilen konuya;

Acaba AK Parti içinden olması beklenen yeni siyasi oluşumlarla ilgili gelişmeler ne durumda? 

Biraz daha açalım; Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan cephesinde son durum ne? 

Kısaca madde madde anlatalım;

    ⁃    Ahmet Davutoğlu ve Abdullah Gül-Ali Babacan ayrı ayrı hareket ediyor.
    ⁃    Ahmet Davutoğlu küçük çaplı bir Anadolu turuna çıktı. Temaslarda bulunuyor. Bir parti oluşumu için kararlı. Her kesimden isimlerle görüşüyor. Ankara'yı önümüzdeki aylarda ikamet edeceği yer olarak netleştirdiği bilgileri de mevcut. Hatta, güzel ve büyük bir ev de satın alındı. Ancak, bazı kulislere göre şu an aradığı destek istenen boyutlara ulaşmış değil. Çünkü, aynı anda kendisi gibi ama kendisinden ayrı hareket eden bir Ali Babacan hareketliliği mevcut.
    ⁃    Ali Babacan meselesine gelince; Oldukça aktif. Abdullah Gül perde arkasında. Babacan, bazen açık bazen kapalı çok sayıda toplantı yapıyor. Sadece, küskün eski AK Partililer değil her kesimden önemli isimlerle görüşüyor. Ekonomistler, bankacılar, hukukçular, bazı eski Anayasa Mahkemesi isimleri, akademisyenler, iş dünyası temsilcileri ile bir araya geliyor. Ünlü her eğilimi içine alan ANAP ruhunu temel alan Babacan'ın yarı başkanlık veya parlamenter sistem için de anayasa çalışmaları yaptığı iddia ediliyor. Ekonomik modellemeler de yapıyor. Sonbahar'a doğru parti için düğmeye basabilir. Dış dünyadan da bazı yabancıların batı piyasalarında kredisi yüksek Ali Babacan ile görüştüğü konuşuluyor. Halen görevdeki bazı isimlere bile sinyal gönderen Babacan'ın önümüzdeki dönemde AK Parti kurucu üyeliğinden bile istifa etmesi sürpriz olmaz; eğer son anda bir şey olmazsa.
    ⁃    Peki bunlar olurken diğer tarafta durum nasıl? Yani AK Parti'de. Bir kere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan unutmayalım çok tecrübeli bir siyasetçidir. O nedenle her şeyin farkında. Bu nedenle, Devlet İstişare Kurulu adı ile yeni oluşuma Bülent Arınç, Cemil Çiçek, Mehmet Ali Şahin gibi isimleri alıyor. Bankacılık sektörüne Abdülkadir Aksu ve Faruk Çelik'i atıyor. Ayrıca, son iddialara göre de, küskünlere yönelik yeni adımlar hazırlıyor. Hatta Ali Babacan ve Abdullah Gül ile de birer görüşme gerçekleştirdiği iddia ediliyor...
    ⁃    Siyaset bir satranç oyunudur. Daha bu köprülerin altından çok sular akar. Dengeler çok değişir. Erken seçim olur mu tartışmalarının yaşandığını da düşünürseniz daha çok spekülasyon ile karşılaşacağımız aşikar. Bekleyelim görelim...

Yeter ki, hep dediğimiz gibi ülkemiz hep iyi olsun ve ilelebet yaşasın. 

Sağlıcakla kalın...


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları