Tüyler ürperten 'bir şey geliyor' uyarısı

2019.12.01 11:33 - Son Güncellenme: 2019.12.01 11:33
A

Gelin destek olun. Bursa'yı da, İstanbul'u da aslında neredeyse Türkiye'nin her bölgesini ilgilendiren artık neredeyse kesin gözü ile bakılan o yıkıcı depreme karşı ne kadar hazırız farkındalığını canlı tutalım. 

Bu konunun peşini asla  bırakmayalım. İki günde hayati meselelerimizi unutup, asıl uğraşmamız gereken konulardan uzaklaşıp yine günlük hırsların kavgaların içinde oradan oraya savurulup duruyoruz. 

Geriye dönüp bir bakın hangisi bize ne kazandırmış ? Hiçbir şey! Bugün şu çok popüler mesela CHP'de kavga meselesini yazabilirdim. Sonuç çıkarır mı? Durumu aydınlatır mı? Tıpkı diğer yüzlerce yorum gibi sizi biraz daha bataklığa çeker. Ve emin olun ileride sizin asıl hiç bir sorununuza da derman olmaz. 

Ha ama bu krizin bugüne dek CHP içinde mevcut saklı ve giderek şişen nefretin akmasına neden olduğu için bir bakıma da hayırlı olduğu söylenebilir. Herkes eteğindeki taşları döksün; boğazında düğümlenenleri çıkarsın. 

Ama devam eden kavganın artık bu partiye zarar verdiğinin de görülmesi lazım. 

KANDİLLİ UYARISI 

Baştaki konuya dönersek; deprem farkındalığına. 

E hani biz daha geçenlerde yaşanan İstanbul depreminde söz vermiştik. E hani bu artık bizim için son uyarıydı. Artık tüm hazırlıkları yapacaktık. Lafı bile yok. Ama geliyorum diyen depremin de şakası yok. 

Deprem denilince akla en çok otorite anlamında neresi gelir? Kandilli Rasathanesi değil mi? 

Bakın bu güzide kurumun başındaki isim neler söyledi? Hem de daha 24 saat olmadı. O kadar gerçek ve o derece de tüyler ürpertici ki....Mutlaka sizlerle bir kez daha paylaşmak istedim. 

Malatya'da konuşan Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Türkiye'de ortalama günde 1 tane 3 ile 3,9 büyüklüğünde bir depremin olduğunu söyledi. 10 günde bir 4 ile 4.0, 50 günde bir 5 ile 5.9, 1,5 yılda bir ise 6 ile 6,9 arasında bir depremin olduğunu belirten Özener, yaklaşık 6.5 yılda bir de 7'den büyük depremin meydana geldiğini söyledi.

TÜYLER ÜRPERTEN 'BİR ŞEY GELİYOR' UYARISI

En son Türkiye'de 2011'de Van'da 7'nin üstünde bir deprem yaşandığını ve 1939'dan beri de 33 büyük depremde 90 bin kişinin öldüğünü belirten Özener, "Türkiye ortalamasına bakarsak sonuçta bir şey geliyor, süre dolmuşluğu var" dedi. 

ÖNLEM ALMALI

Deprem gerçeği ile yaşanmaya alışılması gerektiğini belirten Prof. Dr. Özener, "Psikolojimizi bozmayacağız, paranoyak olmayacağız. Hayatınızı bozmayacaksınız ama herkesin de önlemini alması gerekiyor" şeklinde konuştu.


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları