TÜGİAD başarı koşusunda bayrak değişimi

2021.04.01 20:28 - Son Güncellenme: 2021.04.02 07:53
A

Zaman zaman tatsız haberlerle moralimiz bozuluyor. Kimi zaman karamsarlığa kapılıyor, kimi zaman da bu işler inşallah düzelir diye temennilerde bulunuyoruz. 

Ama, inanın bu ülkede pırıl pırıl genç insanlar yılmıyor, sadece temennide bulunmuyor ve Türkiye'nin geleceğini inşa etmek için bir yandan da harıl harıl çalışıyor. Hem de, 'Herşey bu güzel ülke için' parolası ile.

Bunların içinde şüphesiz en çok dikkat çekenlerden biri de Türkiye Genç işadamları Derneği yani TÜGİAD. 

TÜGİAD ile tanışmam eski başkanları sevgili dostumuz Ali Yücelen ile olmuştur. Kendisi derneğin bugünlere gelmesinde gerçekten çok önemli roller oynamış ve sıradışı yaklaşımları ile de sağlam temeller atmıştır. 

Sonrasında sevgili Anıl Şohoğlu bayrağı devralmış ve TÜGİAD'ın Başkanı olarak hem içeride hem dış dünyada Türkiye'nin gerek tanıtımına gerek ihracatı ve ticaretine katkıda bulunmak için ekibi ile var gücüyle çalışmıştır. 

Bu hafta, başkanları ve tüm üyeleri ile güzel insanların oluşturduğu TÜGİAD'da bu başarı koşusunda yeni bir bayrak değişimi oldu. 

Yine başta Bursa olmak üzere iç dünyasında yakından tanınan ve yılların sivil toplum dernekleri tecrübesi ile de bilinen Nilüfer Çevikel, Başkanlığı devraldı.

Ve ilk kadın başkanı olarak da  bizzat TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un katıldığı özel bir genel kurulla görevine başladı. 

TÜGİAD'ın sayısız toplantısına katıldım. Dernek, Türkiye çapında 800'den fazla üyesi ile 60'ın üzerinde sektörü temsil ederek yıllık 15 milyar dolarlık ihracat ve 23 milyar dolarlık ithalata yön veren bir güç konumuna gelmiş durumda. 

Nilüfer Çevikel'in de dediği gibi TÜGİAD'da bundan sonra da rota;  katma değerli üretim yapan, 'yükte hafif, pahada ağır' ihracatı destekleyen sektörlere odaklanmak olacak. 

ULUSLARARASI MARKA 

TÜGİAD olarak bu güçlü yapı bugün sadece Türkiye'de değil artık uluslararası alanda da bir etkin Türk markası haline geldi. 

G20 Genç Girişimciler İttifakı'nda (G20 YEA) Türkiye'yi temsil eden tek STK olmasının yanı sıra, Avrupa Genç Girişimciler Konfederasyonu (YES for Europe) Başkanlığı ve Avrupa'da 11 ülkeden 300 binden fazla girişimciyi temsil eden Avrupa Birliği Genç Girişimciler Organizasyonu (JEUNE) Başkan Yardımcılığı görevlerini başarıyla yürütüyor.

1993'den beri Brüksel'de daimî bir temsilcisi bulunan diğer Avrupa başkentlerinde de bağlantıları olan TÜGİAD ayrıca 84 ülkeden 200.000 genç iş insanını hedef alan MAME (Akdeniz - Afrika - Orta Doğu Genç Girişimciler Ağı)'nın kurucusu ve yönetim kurulu üyesi.

Başarıları ve güzel işleri yazmak ne kadar farklı bir duygu. TÜGİAD hep bu duyguyu yaşatıyor. 

Sevgili yeni Başkan Nilüfer Çevikel ile birlikte Ankara Başkanı Zafer Yıldırım, yeni seçilen Bursa Başkanı Ahmet Parseker, İzmir Başkanı Melih Sebastian Durmuş, Çukurova Başkanı Gül Akyürek Balta, Denetleme Kurulu Başkanı Şerife Faidelibaş, Sicil Disiplin Kurulu Başkanı Ömer Kocakuşak şahsında tüm TÜGİAD yönetimini yürekten tebrik ediyoruz. 

Bu arada söylemeden geçemeyeceğim, Bursa'ya her gelişimde şirketlerin başarı hlkayeleri kadar iş örgütlerinin de performansı beni hep etkilemiştir. Bu çerçevede DOSABSİAD ve RUMELİSİAD'ın da hakkını teslim etmek gerekir. 

Türkiye'ye hizmet eden tüm herkesin yolu açık, şansları, başarıları bol olsun. 

Türkiye iyi olsun...


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları