Saygı ile başlarken...

2018.12.06 08:49 - Son Güncellenme: 2018.12.06 08:50
A

Türkiye'de herhalde ziyaret etmekten en çok keyif aldığım ve her geldiğimde dinamizmi, üretkenliği ve çalışkanlığına hayran olduğum şehirlerin en üstlerinde Bursa yer alır. 

Son dönemlerde gerek TÜGİAD gerekse RUMELİSİAD davetleri ile bir kaç kez Bursa'ya gelme şansını yakaladım. Her iki dernekte de piyasalar ne olursa olsun yılmadan başarı hikayeleri yazan ve üretmeye çalışan pırıl pırıl iş dünyası insanları ile tanıştım. 

Onları dinlerken çok şey öğrendim. Kimi ailesinden devraldığı bayrağı ile kimi de kendi kurduğu şirketleri ile Bursa'ya ve ülkemize birer katma değer ekleme telaşında. 

Ve bir kez daha gördüm ki, üyelerinin içinde birbirine destek verdiği bu tür yani RUMELİSİAD ve TÜGİAD gibi yapılarla başarıya giden yollar engeller daha rahat aşılıyor. 

Eminim bu tür yapılardan Bursa'da daha çok vardır. O nedenle sivil toplum örgüt dayanışmasına toplum refahı adına devam etmek Bursa gibi dinamik merkezlerde hayati. 

Çok kamplaştık. Birbirimize tahammül edemez olduk. Siyasi kutuplaşmada galiba biraz aşırıya kaçtık. Çok yorulduk bu yüzden. 

Ama Bursa'da da bu olsa; konu iş ve çalışmak olunca Bursalılar sanki bu durumu, Ankara'nın siyasi griliğinden ve çıkmazlarından biraz kurtarımış gibi. 

Siz belki şimdi bana şu an, 'Sen bilmezsin Bursa'yı, burada da çok sorun var' diyebilirsiniz. Haklısınız sorun olmaz mı. Ama inanın, biz Ankaralılardan iyi durumdasınız. Zamanla size yazılarımla Ankara'dan sorunları aktardıkça beni daha iyi anlayacaksınız. Bu noktadan hareketle bu köşede sadece siyaset değil hayat da olacak. Şu ölümlü dünyada hayatın değerini bilmezsek geride kalan günlük hırsların ne önemi var ki. 

Benim için bu kadar önemli bir şehirde sizler gibi değerli okuyucularla buluşmak ayrı bir onur. Bu nedenle bursadabugun.com aracılığı ile buna vesile olan Sevgili Ferdi Yılmaz'a ayrıca teşekkür ederim. 

Türkiye çapında sizlerin de destekleri haber sitemizin yükselişi zaten malumunuz. O nedenle burada satırları paylaşmak ayrı keyif.

Ben genelde uzun yazılardan ziyade kısa, ayrıca öngörü ve bilgi içeren yazılardan yanayım. Günümüzde herkesin değerli görüşleri var. Kimsenin roman gibi köşe yazılarına ihtiyacı yok. Herkesin zamanı değerli. 

Bu nedenle ben, artık uzun yazılan, sonunda okurun dikkatini dağıtan çalışmalardan ziyade yeni öğreneceği ya da yeni bir bakışına sahip olacağı kısa yazıların daha faydalı olduğuna inanıyorum. 

Mesela; Gelecek hafta sizi sıkmadan ama ana hatlarda hassas bir jeostratejik tur yaptırarak; 'Türkiye'yi güney-batı sektöründe bekleyen yaklaşan 3 krizi' masaya yatıracağız. Bu kez rüzgarlar eski bir senaryo kaynaklı batıdan esecek. 

Her perşembe nasipse sizlerle burada olacağım... 

Şimdilik hoşçakalın; 

En güzel günler sizlerle ve ülkemizle olsun...


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları