O operasyonun şifreleri..

2019.03.29 07:49 - Son Güncellenme: 2019.03.29 07:49
A

Malumunuz medyada manşetlerde yer aldı. Çok önemli bir operasyon yapıldı.

Terör örgütü PKK'nın tepe isimlerinden kırmızı listedeki Rıza Altun Kandil'e düzenlenen hava harekatında vuruldu. 

Gelen bilgilere göre, Altun'un ağır yaralandığı operasyonda örgütün yönetim kadrosundaki Mikail Özdemir, Emrullah Dursun ve Ali Aktaş ise öldürüldü. 

Bu işin haber bölümü. Ama tabii ki bu operasyonu anlamak için kodları ile okumak çok daha kritik. 

Bu nedenle; Siz değerli okuyucularımızın resmi daha net görmesine nacizane fayda sağlayacağını düşündüğüm kodları paylaşmaya çalışacağım. 

Öncelikle en önemli unsur 'insan istihbaratı. Yani, PKK kampları ve Kandil'den düzenli olarak bilgi akışı sağlayan bir istihbari ağ kurulmuş. An be an hareketliliğin Türk istihbaratınca izleniyor olduğunu görüyoruz. 

Bu tip harekatları birkaç açıdan okumak gerekiyor; 

Birincisi şu: Çok başarılı bir harekat. Örgütün lider kadrosunda paniğin yaratılması, örgütün kilit isimlerine kadar ulaşılan bir harekat konseptinin geliştirilmesi açısından çok önemli.

KONUŞAN HAREKAT

Ancak bu tip önemli harekatlar konuşan harekatlardır. Yani verdiği mesajlarla bir kamuoyu ile konuşur. Diğeri ise ilgili istihbarat örgütlerine,hedefteki terör örgütüne ve Türkiye'nin diplomatik ve stratejik anlamda masada üstünlük sağlaması anlamında ilgili taraflara yapılan konuşmadır.

 İNSAN İSTİHBARATI"

Yukarıda bahsettiğim gibi; Bu harekatın altının çizilmesi gereken en önemli unsuru 'human intelligence' dedikleri insan istihbaratına dayalı harekat olması. 

Şöyle açalım; Teknik istihbarat ve insan istihbaratı konseptinden hareket edersek, yerel istihbarat bu tip harekatlarda en belirleyici unsur haline geliyor. Ve hedef belirleniyor. 

"ADIM ADIM İZLEME MESAJI

Şüphesiz teknik detaylar ve destekler de vardır ama bu terör örgütüne şu mesajı veriyor:

"Bir, ben bu harekatı öyle detaylarıyla planladım ki, en başından en sonuna kadar bunun bir de görüntüsünü kaydettim. Adım adım izlediğimi bil"

SIRA KİMDE?

O zaman kafalarda şöyle bir panik yaratıyor:

'Acaba sıra kime gelecek? Acaba içimizden bu bilgiler nereden, nasıl ulaşıyor onlara?' Yani; Bu da başka bir yalpalamayı beraberinde getirecek.

"MİT'in hem Özel Harekat birimi hem Hava Kuvvetleri ile koordinasyonun seri olarak sağlanarak İHA'larla hedef tespiti, tespitin dijital olarak doğrudan Hava Kuvvetleri'ne seri şekilde aktarılması ve operasyonun icra edilmesi hem de çok kısa süre içinde icrası kritiktir. Bu da çok başarıyla gerçekleştirildi. 

Artık tamamen milli unsurlarla oluşan bir yapı olduğundan kimse birbirinden istihbarat saklamıyor, kimse kimsenin kuyusunu kazmıyor. İçeride hain unsurlar temizlendiği için ve bu harekatlar bu kadar milli olduğu için başarı ile gerçekleştiriliyor.

Yine de terör örgütleri böyle ağır darbeler sonrası 'yıkılmadım' havası vermek için misillemeler yapabilir. Buna emniyet ve istihbarat birimleri azami dikkatle yaklaşıyor. Göz açtırmıyor. Seçim sürecini de dikkate alırsak; Türkiye ile oynamak, insanlarımızı umutsuzluğa sevketmek isteyenler olabilir. İnşallah hiç bir terör örgütü bu ülkeye zarar veremez. 

SİZE ÖZEL NOT; 

Haftasonu Türkiyemiz yerel seçime gidiyor. Size nacizane tavsiyem aynen sınava girecek öğrenciler gibi olacak. Televizyonda radyoda medyada nerede olursa olsun siyasi haberlerden kavgalardan artık uzak durun. Çok yorulduk hepimiz. Karar sizindir. Düşünün ve pazar günü oyunuzu kullanın. Milli irade karar veren olacağı için herşeyin üzerindedir. Milli irade de sizsiniz. Sonuçlar ne olursa olsun kimsenin kimseye zaferi değildir. Kaybedenin hassasiyetinin yok sayılması değildir. Bu sadece seçimdir. Sonuçları inşallah halkımıza ve ülkemize öncelikle hayırlı olur. Nihayetinde seçimlerden sonra da bu ülkede ortak sorunlarımız var ve bunu birlikte çözmek durumundayız Yeter ki Türkiye kazansın..


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları