Kabinede revizyon tuzağı

2020.06.04 07:22 - Son Güncellenme: 2020.06.04 07:25
A

Aman dikkat; yine o virüs devrede. Medyada yer alan sayısız kabine değişikliği haberini hatırlarsınız. Bununla birlikte kısa süre içinde bu kabine değişikliği haberlerinin ne kadar asılsız olduğunu gördüğünüzü de hatırlarsınız.

Evet; aslında yine bir süreden beri hatta oldukça uzun süreden beri Bakanlar Kurulu'nda bir değişiklik olacağı konuşuluyor. En az 3-4 bakanın değiştirilip yerlerine yenilerinin atanacağı iddia ediliyor.

Ama bu iddiaların kaynağının ne kadar temenni, ne kadar spekülasyon ve ne kadar gerçek olduğu asla tam olarak bilinmiyor. Bir virüs gibi haberler ortada dolaştırılıyor. Hem de isimler verilerek. 

FIRSATI KAÇIRMADILAR 

Konu gündeme gelince yine aynı mekanizmalar dün fırsatı kaçırmadı. Dünden beri yine sosyal medya ve whatsapp haberleşme hatları üzerinden bir dizi yeni hayali liste tedavüle sokuldu. 

ELDEN ELE 

Önceki geceden bu yana belki de en az on farklı tanıdığımdan bana oluşturulmuş sahte bir liste gönderildi. Hatta bazıları bana bunun %100 doğru olduğunu bile iddia etti. Nereden geldi diye sordum. Onlara da başkası göndermiş. Böylece yüzbinlere bulaşan bir virüs gibi dolaşmış. 

Ancak bu uydurma yeni Bakanlar kurulu listesinin gerçekle uzaktan yakından alakası yoktu. Konunun muhataplarına sordum. Yanıt onlardan bile 'deli saçması' şeklinde oldu. 

Buna rağmen arkadaşlarımdan bazıları ısrarla listenin doğru olduğunu söyledi. Hani derler ya güler misin ağlar mısın diye, aynen o şekilde. 

Toplumdaki bu bilgi kirliliği nasıl önlenecek,  daha tehlikeli bir konu olduğunda provokasyonların önüne nasıl geçirecek diye aklımdan geçirdim. 

SİNSİ PROVOKASYON

Öyle akıllıca bir popüler provokasyon kokuyordu ki dünkü hayali liste, inanılır gibi değildi. 

Gelen 'Cumhurbaşkanlığı Kararları' başlıklı ve antetli uydurma listeye göre listede bir kaç atama şöyleydi; 

İŞTE O LİSTE 

Mevlüt Çavuşoğlu'nın yerine MİT Başkanı Hakan Fidan Dışişleri Bakanı, Maliye Bakanı Berat Albayrak Cumhurbaşkanı Yardımcısı, onun yerine Adnan Bali Hazine ve Maliye Bakanı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Cumhurbaşkanı Yardımcısı, yerine Mustafa Varank İçişleri Bakanı, Antalya eski Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel Turizm Bakanı, adı hep konuşulan Binali Yıldırım Cumhurbaşkanı Yardımcısı. 

Böyle mesnetsiz bir sürü uydurma bakan ataması resmi antetli bir kağıdın altına sıralanmıştı. En başta dediğim gibi, evet bir Bakanlar kurulu revizyonu resmen doğrulanmasa da, uzun süreden beri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aklında. Ancak sadece onun aklında. Daha da açık bir şekilde söylemek gerekirse bu konuda karar verecek tek isim o. Hatta geçtiğimiz aylarda ciddi ciddi konunun gündeme geldiği önemli kulislerde konuşuldu. 

Etrafta dolaşan bu sahte listeler ise dediğimiz gibi tamamen spekülasyon. Bu belli aralıklarla ortaya atılan listelerin birkaç nedeni var. 

NE AMAÇLANIYOR? 

Bazı isimler ortaya atılarak yıpratılmak isteniyor. Bazı isimler de kabinede olduğu halde 'gideceksin' diye rahatsız ve huzursuz edilmek isteniyor. Bu şartlar altında görevde bulunanların motivasyonu da ciddi anlamda zedeleniyor. 

Sizden naçizane bir ricam var. O da teyid etmedikçe riskli hiçbir haber inanmayın. Bu whatsApp dahil haberleşme hatlarında yayılan listelere, asılsız haberlere hiçbir zaman itimat etmeyin. O kadar kirli bir ortam var ki: bunu birileri ortalık iyice karışsın diye özellikle tedavüle sokuyor. 

Ardından da, konuyla ilgili teyit şansı olmayanlar da, ya inanıyor ya da kafası karışıyor. 

Resmi açıklamalar gelmedikçe lütfen ama lütfen kimsenin tuzağına düşmeyin. Bu devlet hükümet işlerinde de muhalefetle ilgili haberlerde de geçerli. 

Aslında böyleymiş şu aslında farklı bir şeymiş gibi komple teorilerinden uzak durun. 

Evet ülkenin ciddi ve nasıl gelişecek, neler olacak diye merak edilen meseleleri var ama bu ciddi meseleleri akıl ve bilgiyle okuyarak anlayarak ve teyid ederek çözmeliyiz.

Vücut, ülke ve akıl sağlığına zarar verecek virüsün her çeşidine dikkat. Oyuna gelmeyelim. 

Sağlıcakla kalın... İyi olun...


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları