Evet şimdi tam sırası

2019.07.25 15:41 - Son Güncellenme: 2019.07.25 15:42
A

ŞİMDİ çıkıp içinizden bazıları diyebilir ki; kardeşim ülkede bu kadar sorun varken sırası mı bunun diye? 

Bence var; hem de çok var. Çünkü bu iş gerçekten hepimizin her an yaşadığımız bir tehdit misali bir ulusal güvenlik meselesi haline geldi.  

Daha dün büyük bir kazada 6 kişi hayatını kaybetti. Gün geçmiyor ki insan hatası ağırlıklı trajik trafik kazası haberlerinin içinde kendimizi bulmayalım. Etrafımız trafikte yaşadığı sıkıntıları tehlikeleri tacizleri anlatanlarla dolu. 

Bir toplantı amacı ile yurtdışına gitmiştim. Bugün yeni döndüm. Daha sokağa adımımı attım. Az daha eziliyordum. Tabii yayaya yol veren bir ortamdan bir anda yeşilde bile dikkatle yürüyerek karşıya geçmen gereken bir ortama adaptasyon zor. Üstüne süren adama yürüyüp gerginliği tırmandırsan katil olman ya da öldürülmen  işten bile değil. 

Çünkü aslında trafik her gün hepimizin bizzat yaşadığı bir sorun. Ve hayatımızı tehdit ediyor.

SOPA VAR UYARISI 

Bir kez dikkatimi çekti. Park eden arabanın ön camında (herhalde piyasada satılıyor) plastik plaka üzerine baskı ile 'Dikkat arabada sopa var' diye yazıyordu.

Arabadakilere bakınca bu yazıyı bile asmalarına gerek yok diye düşündüm. Akıllarınca espri yapmışlardı, sempatik olduklarını sanıyorlardı ama yollar bu kafanın adamları ile dolu.

ARABADA BEBEK VAR DA 

Yine anlatılan bir olayı aktarayım. Bir vatandaşın arabasının arkasında 'Dikkat arabada bebek var' diye yazıyormuş. Gerçekten de arka koltukta bebek varmış annesi ile.
Ama adam önde direksiyonda herkese makaslar ata ata gidiyormuş. Arkadaşımız yolda ışıkta bu adamı yakalamış ve aynen şunu söylemiş; "Arkada bebek var diye yazmışsın. İyi güzel. Ama 'Önde de ayı var' diye yazı asmayı unutmuşsun."
Adam kendi çocuğunu düşünmüyor, sizi nasıl düşünsün ki....

"AMAN ABİ BULAŞMA"

İş nereye geldi; silahlı, trafiği birbirine katan, kazalara, ölümlere yaralanmalara yol açan alkollü, alkolsüz bu trafik magandaları ile ilgili herkes artık birbirini uyarıyor; 'Aman bulaşma ateş eder öldürür bunlar adamı. Ortalık psikopat dolu.'

Biri geçen gün marifetmiş gibi anlatıyor; 'Ne kadar doğru bilmem ama dünyada Amerika'dan sonra en çok beyzbol sopası Türkiye'de satılıyormuş. Çünkü bir sürü kişi trafikte kavga ederse diye arabada bulunduruyormuş. Çok alem milletiz değil mi abi.'

Şu hale bakın, şu övündüğümüz rezalete bakın. Levye, zincir, meşe sopası, beyzbol sopası vs. Araba değil silahhane!

ŞERİT KAYDIRMA 

Peki sadece bu kadar mı? Yollarda kural ihlali yapan, etrafa tehlike saçan, şeridini kaçırıp nerede ise üstünüze çıkanlarla hergün karşılaşmıyor musunuz?

YOL SAVAŞLARI 

Her gün gazeteler, haber siteleri otopark ya da yol verme kavgasında yaralanıp ölenlerin haberlerini vermiyor mu?
Artan kontrollere rağmen bu trafik magandaları yollarda dehşet saçıyor.

UYARMADA SALDIRI RİSKİ

Daha bugün bir arkadaşım anlattı. Kucağında küçük çocuğuna araba kullandırmasının tehlikeli olduğunu söylediği adam, arabasından inip. 'Sana ne lan' diye saldırmış.

VARINCA AMAN HA

Trafikte başımıza bir şey gelir diye doğal olarak o kadar korkuyoruz ki, uğurladığımız yakınlarımıza moladan bile mesaj at diye uyarıda bulunuyoruz.

YAŞLI ÇOCUK

Ne yayaya, ne yaşlılara ne çocuklara yolda saygı var. Aksine öyle tipler var ki yaya geçmeden, arabaları ile önce geçmek için gaza basıyorlar. Yurt dışından gelenlerimiz bile burada canavara dönüyor. Bazen ana yola çıkmak için yan yolda size kimsenin yol vermediğini aksine gaza bastığını siz hiç yaşamadınız mı?

KORNA SELEKTÖR TACİZİ

1 saat araba kullananın 1 yıl ömründen gitmiş gibi oluyor. Herkes birbirine korna çalıyor. Işık daha sarıda iken arkadan korna çalmaya başlıyorlar. Selektör tacizinde zaten bizden hızlısı yok. Geçen gün toplum hizmeti yapan, gece kamyonla çöp toplayan işçilere, 'Sizi mi bekleyeceğiz lan' diye saldırmadılar mı...
Herkes zaten sinir küpü. Hemen hemen hergün yollarda birbirlerini arabalarından inip yumruklayan adamları görüyoruz.
Şimdi önümüzde bayram tatili var. 10 gün. Tüm Türkiye yollarda olacak.

AMAN AMAN 

Aman dikkat. Evet siz belki örnek bir sürücü olabilirsiniz ama karşınızdakini çevrenizdekini daima her an hata yapacakmış gibi düşünün. Her an bu magandalarla karşılacakmışsınız gibi düşünün.

Kısacası kendinize dikkat edin... Hayallerimiz sevdiklerimiz ve geleceğimizi bunlara kurban etmeyelim... 

Sağlıcakla kalın....


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları