Diğer virüslere de dikkat!

2020.03.26 07:10 - Son Güncellenme: 2020.03.26 07:10
A

Bu hepimizi artık bıkma noktasına getiren ve sadece Türkiye değil dünyayı da vuran koronavirüs illeti her gün yeni bir dramatik tablo ile karşımıza çıkıyor. 

Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı diğer ülkeler gibi ağır ağır 3 haneli rakamlara doğru yaklaşıyor. 

Temennimiz bir İtalya, İspanya olmamak. Ama bu işin tepe noktasına geldiğimizde rakamların bugünle aynı kalmayacağı da aşikar. Ne kdar aşağıda tutsak o kadar iyi. 

O açıdan daha iyi bir tablo için hepimize rol düşüyor. 

Baştan beri Sağlık Sektörü ve Bakanlık tüm bu alandaki çalışanları ile özveri ile çalışıyor. Haklarını teslim edelim.  Ama bu süreçte biz de artık her yerde her dakika yapılan bilimsel resmi uyarılara riayet edelim. 

Evde Kal kuralına hassasiyet gösterelim. Bu ileri yaştaki sevdiklerimizin enfekte olmaması ve riske girmemesi açısından çok önemli. 

Gençlere birşey olmuyormuş derken yaşlıların herkes gibi yaşam hakkına sahip olduğunu düşünerek hareket edelim. O yaşlıların yerine bir büyüğümüzü sevdiğimizi koyarak düşünelim, empati yapalım. 

Ayrıca çok fazla bilgi kirliliği var. Resmi ve bilimsel açıklama ile haberleri izleyelim.

HASTA RUHLAR 

Lütfen bu hastalıklı ruhların, terör gruplarının, insanları paniğe, mutsuzluğa sevk ederek mutlu olan manyakların oyunlarına ve haberlerinin tuzağına düşmeyelim. 

Evde kal lafı güzel ama. Bunun içinden sağlam psikoloji ile çıkmak da kolay değil. İnsanlar doğal olarak bu belirsizliğin bitmesini ve süreç sona erdiğinde işini, düzenini kaybetmek istemiyor. 

Bu açıdan iktidarın sadece büyük şirketlere değil asıl orta ve alt gelir düzeyinde insanlara da kendini iyi hissettirmesi önemli. Bu yönde atılan adımların olmadığını da söylersek vicdansızlık yapmış oluruz. Ama daha adım gerekecektir. 

İnanın en geç bir iki ay içinde bu illetten kurtulacağız. Dedi dersiniz. Kapalı kapılar ardında da bu mayıs sonuna dek laflarını zikredenler var. 

Bana kalırsa da, ABD'de de hastalık peak yaptıktan sonra bir açıklama ile dengeler pozitife dönecektir. Haziran, Temmuzda inşallah önümüze bakıyor olacağız. Az sabır. 

Fakat inşallah bu süreçten kalıcı ekonomik hasarlarla, kitlesel işsizliklerle çıkmayız. Ortak akılla ve bilimle hareket ederek hastalığı yenip; umudu geleceğe dair kaybetmemek lazım. İyi olacak merak etmeyin.

BOŞ DURMUYORLAR 

Ve unutmayın ki; daha yapacak çok işimiz var. Hainler de düşmanlar da boş durmuyor. Biz bu koronavirüs kasırgasına kapılmışken, daha son bir haftada, ikisi daha dün gece olmak üzere toplam 4 evladımızı şehit verdik. İkisi Suriye'de diğer iki evladımız da Irak'ta olmak üzere. Ruhları Şad olsun. 

O nedenle işimiz çok. Diğer tüm riskli başlıklarda da dahil, hainler ve düşmanlar bu puslu havaları sever. Tetikte olmak lazım. 

Bu koronavirüs meretinin üstesinden gelirken dikkatimizi kritik noktalardan da ayırmayalım. Unutmayalım, bu ülkede öyle ölümcül, vatanı bölme amaçlı tehlikeli virüsler var ki, korona yanlarında masum kalır.  O nedenle 'Elleri bırakmayalım.'

İyi olun... Türkiye iyi olsun...

Gerisi kolay...

Sağlıcakla Kalın...


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları