Bu uyuşturucu belasına dikkat!

2019.02.07 09:09 - Son Güncellenme: 2019.02.07 09:09
A

Yıllardır güvenlik ve politika yazarım ama bazen de hepimize dokunan konuları da siz değerli okuyucularımızla paylaşmanın da çok daha hayati olduğu kanaatindeyim.

Özellikle gelecek nesillerimizi çocuklarımızı ilgilendiren konuları.

Bunlardan biri de maalesef giderek artan oranlarda artık tehdit haline gelen ve gençlere musallat olmaya çalışan uyuşturucu belası.

Doğrudur; Emniyet bu konuda canla başla çalışıyor. Ama bizim de bu meselede uyanık olmamız lazım.

HEDEFTE TÜRK GENÇLERİ...

Gelen bilgiler ve istatistikler tedirgin edici. Çünkü, anlatılanlara göre; Türkiye yüksek genç nüfusu nedeni ile uyuşturucu satılabilecek potansiyel ülkeler arasında görülüyor suç örgütlerince.

Bu nedenle bu zehir saçan, çocukları kandırmaya çalışan alçaklar kafelerden, okul çevrelerine, gençlerin gidebilecekleri her yere pusu kurabiliyorlar.

Bu konuda en yetkili ismin yani İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun verdiği rakamlara gelin bir bakalım;

"Uyuşturucudan 2016'da 500'e yakın kişi öldü. 2018'de rakam 940 oldu."

Korkunç rakamlar. Yazık gepegenç çocuklara. Biz başka konulara odaklanmışken birbirimizi yerken baksanıza mesele nerelere gelmiş.

Daha yeni, İstanbul'da bin 200 kilo eroin yakalandı. Kısa süre önce, Erzurum'da bin 550 kilo. Cumhuriyet tarihinin en büyük rakamı. Bir ay önce de Erzincan'da yaklaşık bin 250 kilo ele geçirildi.

Dediğim gibi hedef yüksek oranda genç nüfusa sahip Türkiye'nin çocukları gençleri. Aman dikkat.

İşi sadece emniyete bırakmakla olmaz. Uyanık olalım. Şüpheli durumları bildirelim. Çocuklarımıza sahip çıkalım. Gepegenç canlara kıyan alçaklarla mücadele şimdi başarılırsa canavar büyümeden yok edilir.

Sağlıcakla kalın...


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları