Bu iddia için geç bile kalmışlardı

2019.08.01 09:03 - Son Güncellenme: 2019.08.01 09:29
A

ÜLKE kavgaya yay yüklü olduğundan en baştan söyleyelim, bu yazı nükleer enerji gerekli mi zararlı mı, santraller yapılmalı yapılmamalı mı tartışması amaçlı değil. 

Onun kavgası başka yerlerde. Zaten bizim uzmanlığımız da değil. Bu konuda çok sayıda bilimsel kaynak bulabilirsiniz. 

Biz ise bugün Türkiye'nin zamanla gündemine oturacak bir meseleden bahsedeceğiz. İşin diplomatik boyutundan. Türkiye'nin önüne getirilecek tamamen spekülatif amaçlı bir dizi iddia hazırlığından da diyebiliriz aslında. 

DEV PROJE 

Malumunuz; Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığını azaltmak amaçlı inşaatına başlanan Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde elektrik üretilecek. 

Resmi kaynaklara göre, Akkuyu'ya her biri 1200 MW gücünde 4 reaktör kurulacak. Buradan toplamda, 4800 MW'lık elektrik enerjisi elde edileceği düşünülürse, şu anda Türkiye'nin 56.000 MW elektrik tüketiminin yaklaşık % 12'si anlamına geliyor. Önemli. 

ASIL MESELE 

Dediğimiz gibi meselemiz bugün bu projenin diplomatik ufkunda neler olabileceği ve bunun üzerinden Ankara'ya neler yaşatılabileceği. 

İşte tam da bu süreci perçinlercesine daha geçen gün ilk işaret fişeği atıldı ve bu proje akla hayale gelmeyecek bir yere çekilmeye başladı. 

Baştan not düşelim; bu çıkışlar tamamen dünya kamuoyunun algılarını bulandırma amaçlı. 

NÜKLEER SİLAH İDDİASI 

Güney Kıbrıs İstihbarat Servisi eski Şefi Storgos Andreas Pentaras, pes dedirten bir iddiaya imza attı ve Türkiye'nin Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde nükleer silah üretmeyi planladığını söyledi. Daha doğrusu bilinçli bir şekilde saçmaladı.

Pentaras, Akkuyu Nükleer Güç Santrali ile Türkiye ve Rusya'nın nükleer silah üretimi planı içinde olduğunu iddia etti.

Türkiye'nin seyretilmiş uranyum içeren 4 adet reaktörle nükleer enerji üretiminden çok reaktörlerin nükleer silah ve bomba üretimi için kullanılacağı iddiasını ortaya attı. 

Daha bu ilk. Kimbilir bu işi daha nerelere götürecekler. Ne iddialar gündeme getirilecek. Hazır olun. Unutmayın. 

Türkiye'ye hep sahip çıkalım. Zaten, yeteri kadar düşmanı var. O nedenle onu çok sevenlere ihtiyacı var 'Biricik Sevgili Ülkemizin..'

Güzel günler sizlerle ve ülkemizle olsun...


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları