Asıl şimdi iyi temenni zamanı

2020.02.06 10:13 - Son Güncellenme: 2020.02.06 10:16
A

Her yıla yeni umutlarla başlarsınız. Güzel dilekleriniz olur geleceğe yeni seneye dair. Bunu düşünmek bile keyif verir, umut verir. 

'Yaa bu yıldaki kötü şeyler, üzüldüğüm ne varsa geride kalsın, sağlıkla mutlulukla geçsin' dersiniz. 

2020 için de neredeyse hepimiz benzer duyguları yaşadık.  

Yaşadık da; şu ana kadar ülke olarak 2020 geçen günler itibarı ile bir kabus gibi üzerimize çöktü. Belki bazılarımız, 'yok canım benim süper gidiyor' diyebilir. 

Ancak ülke iyi olamayınca, peşi sıra kötü üzücü haberler gelince ne kadar iyi olsanız da 'memleket üzgün, ben iyi olsam ne yazar' demek gelmiyor mu insanın içinden.

Ardarda acı haberler, olumsuz gelişmeler zaten bir de kavgadan kutuplaşmadan gergin ülkemizde maalesef daha bir moral çöküntüsüne yol açtı. 

Etrafımızda çok kişi yaşananlara bakıp, 'Bu kadar ardarda olay da olmaz ki, artık moral falan kalmadı. İnşallah bu uğursuz silsile biter' temennisinde. 

Şehitlerimiz, bitmek bilmeyen yüreğimizi yakan ciddi depremler, yeni deprem korkuları, acı kayıplarla çığ felaketleri, yardıma giden insanların görevlilerin başına gelen talihsiz kahredici kazalar ve daha niceleri. 

Sosyal medyada bahsettiğimiz bu mesele artık en önemli maddelerden biri oldu. 

Bazıları 'ne uğursuz yılı canım, ihmallerden dolayı hatalardan kaynaklı' diyor. 

Evet belki bazıları. Belki daha dikkatli olunabilirdi. Ancak, bu tartışmaya şehitlerimizi, hayatlarını kaybetmiş vatandaşlarımızı karıştırmayalım.  Lütfen. 

Vatan için canını vermiş elinden gelen en doğruyu yapmış fedakar evlatlarımıza sırf yorum olsun diye laf söylemek kimseye yakışmaz. 

Başka konuda ne söylenirse söylensin, bu iş başkadır. 

Ama başa dönersek; evet bu yıl işler iyi başlamadı. Ama sadece bizde de değil. Dünya da garip. Savaş tehlikeleri her yerde. 

Bir corona virüsü tehlikesi de cabası. Türkiye'ye sıçrar mı korkusu her gün tepemizde dolaşıyor. 

İnsanlar bu konuda da tedirgin. Etrafta maskeli insanlar giderek sık görülmeye başlandı. 

Bu haftanın ruh hali ile başka birşey yazmak gelmiyor insanın içinden. 

Naif bir saflıkta içten geleni yazmak bazen daha iyi oluyor ciddi konulardan uzak. Zaten onların derinliğinde hep boğulmuyor muyuz? 

Çok sevdiğim biri der ki, 'iyiyi çağıralım ki iyi gelsin'.... Doğruluğunu derinliğini bilmem, sorgulamam da. Ama kendimi iyi hissederim. 

Bugün dediğim gibi bunu hepimiz için ülkemiz için yine söylemek geldi içimden;

' İyi olun, güzel ülkemiz iyi olsun.'

Sağlıcakla kalın...

Şehitlerimizin aziz hatıralarına sonsuz saygı ve minnetle...


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları