2 önemli soru ve yanıtları

2020.01.23 08:05 - Son Güncellenme: 2020.01.23 08:05
A

BAŞKENTTE siyasi kulisler her zamanki gibi hareketli. Malumunuz ortalık toz duman. Ancak öyle bir kaç konu var ki yanıtları oldukça kritik. 

Kritik; çünkü gelecek dönemle ilgili hassas alanlarda ufku aralıyor. 

Herhalde siz de hemfikirsiniz artık klasik köşe yazarlığı gibi kuru görüşler ve uzun sıkıcı metinlere kimse vakit ayırmıyor. 

Herkesin zamanı değerli. Yeni fikir ve haberler varsa insanlar hemen onu almak istiyor. O da kısa olursa daha makbul oluyor.

O nedenle de sizlere burada kısa sorular ve cevaplarla önemli bilgileri nacizane, elimizden geldiği kadar aktarmaya çalışacağız. 

O halde başlayalım;

1- 2023'de planlı seçimlerin yerine bu yıl erken seçimlerin yapılacağı konuşuluyor. Erken seçim olacak mı? 

Bu sene erken seçim olması çok zor. Olacağını söyleyenler, "Ahmet Davutoğlu ile Ali Babacan'ı parti kuramadan hazırlıksız yakalamak için erken seçim yapılacak, ayrıca ekonomi ve sistem iflasa gidiyor, gerginliğin aşılması lazım" diyorlar. 

Bence bu yıl gündeme bile gelmez. Burada belirleyici ana iki isim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Lideri Devlet Bahçeli. 

Bu iki önemli ismin defalarca yaptığı açıklamalarına bakıldığında seçimler zamanında olacak. O nedenle önce bu iki isme bakmak lazım. İkisinden biri öncelikle olmazsa ve istemezse olmaz. Ama tabii bu siyaset her an dengelerin değiştiği bir doğa. Mevcut mantıkla bunu söylüyoruz. Ayrıca çok önemli
iç ve dış gelişmelerin ortasındayız. 

Yine de siz bakmayın şu zaman bu zaman olacak diyenlere bu yıl için zor diyebiliriz fakat 2021 ve sonrasını görmek şu an imkansız. O alanlarda herşey mümkün. 

2- Bakanlar Kurulu değişecek mi? Daha önce de yazıldı çizildi ancak birşey çıkmadı. Peki; son durum ne? 

Başkentte siyaset dışında ama siyaset üstü saygın kimlikle her partinin kurmayları ile her ortamda görüşen özel isimler vardır. 

Bunlardan ikisi geçen gün artık kabine revizyonunun çok yaklaştığını söyledi. 

Bana her defasında sürekli sorulan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ı eğer siz de soracaksınız şimdiden söyleyeyim. Duyduğum; Kendisi değişmeyecek. Kabinede kalacak. Bana kalırsa aşırı ve sürekli bir saldırı altında kalıyor. Süleyman Soylu da İçişleri Bakanlığı'ndaki yüksek temposuna devam edecek. Ama başka iki önemli Bakan'ın gitmesine kesin gözü ile bakılıyor. Toplamda 4-5 bakan değişebilir. 

Tabii şurası da bir gerçek ki isimler ve değişikliğin düğmesine basılması Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bağlı. O ne derse o olacak. Şu anda suya yazı yazıyoruz ancak görünen ve kuvvetli kulisler bu şekilde. 

Bakalım nasıl gelişmeler olacak.

Sağlıcakla kalın...


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları