101 gün oldu farkında mısınız?

2019.12.12 07:30 - Son Güncellenme: 2019.12.12 07:30
A

Evet 101 gün geçti. O annelerin evlat acılarının feryatlarını tüm Türkiye'ye, dünyaya daha doğrusu vicdanı olan herkese duyurmak için Diyarbakır'da başlattıkları eylemin ilk gününden bu yana tam 101 gün geçti. 

O kadar sık gündem değişiyor ki daha biri bitmeden ve sonuçlanmadan diğerine savruluyoruz.  Ama mesele anneler olunca evlatlar olunca insanın yüreği unutmaya el vermiyor. 

Bu nedenle sonuç alana dek asla ve asla unutmamamız ve gündemde tutmamız gerekiyor. 

Bu 'Evlat nöbetidir.'

Annelerin eylül başından bu yana, Diyarbakır HDP İl Binası önünde kimi terörist PKK'nın dağa kadrosuna kaçırdığı çocuğunu, kimi ise kaçırılan güvenlik görevlisi evladını geri isteyen çığlığının sesidir 

O İLK ADIMLA BAŞLADI

Hatırlayalım; Diyarbakır'da anne Hacire Akar, oğlu Mehmet Akar'ın dağa çıkarılmasında HDP'nin aracı olduğu iddiasıyla partinin il binası binası önünde 22 Ağustos'ta oturma eylemi başlatmıştı. 

Oğlunu teröre kurban vermemek için başlattığı oturma eylemi sonuç veren anne Akar, azimli duruşu ve mücadelesiyle 24 Ağustos'ta oğluna kavuşmuştu.  Ardından da onlarca anne bu onurlu anlamlı eyleme evlatları için katıldı. 

Onlar 101. günde hala bu kadar kararlı iken herhangi vicdan sahibi birinin bu annenin bu asil duruşunun yanında durmaktan başka bir şey yapma hakkı var mı? 

Türkiye'de hiç bir suçu olmayan annelerimizin elinden tutmak hepimizin borcu. Bu vebal hepimizi ileride ezer. O nedenle ne olursa olsun bu hassasiyetimizi kaybetmeyelim. 

Anneler sadece anneler gününde değil her gün hatırlanmalı.  

Ama vicdanım bana şunu da söylüyor; anneler hepimizin. Onun annesi bunun annesi demeden, oğulları ama şöyleydi böyleydi demeden, anneleri suçlamadan ve yüreklerindeki ortak acıyı görerek, bir ara her hafta yaptıkları eylemleri askıya alınan cumartesi anneleri de dahil artık bu feryatları elele çözelim. 

Biz gerçekten birlikteyken çok güzel bir milletiz. 

Diyarbakır'da anneler hepimizin annesidir. Ve onların bu duruşunda yanlarında olmak vicdan borcumuzdur. Acıyı yaşamadan bilemeyiz, ve en azından empati ile hep onların yanında olalım. Daha 101 günler geçmesin bu acıları ile. 

Güzel günler tüm annelerle ve ülkemizle olsun..


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları