Finalspor 'FİNAL'i son maça bıraktı

2024.05.16 23:51 - Son Güncellenme: 2024.05.17 10:12
A

Finalspor, TBL (Türkiye Basketbol Ligi) play-off yarı final serisi dördüncü maçında Sigortam Net'i son çeyrekte takım halinde yaptığı müthiş savunması ile sahadan silerek 74-62 yendi ve seride durumu 2-2'ye getirerek şansları eşitledi.

ABD'li James Florance başta olmak üzere topa iyi yön veren ve oyun kuran etkili şutör kısalarla sahip rakibine aynı silahla karşılık veren Finalspor'da dört kısa Kerem Aydan Özel, Ozan Yılmaz, Recep Doğrusöz ve Deshon Taylor  oyunu domine ederken, İlker Tunalı bu maçın da çok kritik şutlarını sokan ismi olarak Finalspor'un X faktörü oldu.

Maça iyi giremeyen Finalspor, rakibin kısalarıyla oyunda kurduğu ön saha üstünlüğüne uzun süre önlem getiremedi.

ABD'li point guard James Florance dakika aldığı sürelerde cross owerlar sonrası önüne açarak kendisine yarattığı mesafeleri üçlüklerle cezalandırırken,  Serkan Menteşe ve Erdem İlter 1 ve 2 numaralarda hem iyi oyun kurdu, hem de şutlarını yüzdeli soktu.

İlk çeyrek bir türlü ritmini bulamayan Finalspor, rakibin üçlük atışlarını iyi savunamazken, kendisi de hücumlarda isabet sağlamada başarılı olamadı.

Çizgiden de istediği yüzdeyi bir türlü tutturamayan Finalspor'da uzun Brendan Medley Bacon'da son çeyreğe kadar dalgalı bir performans sergiledi.

İkinci çeyreğin son saniyesinde Deshon Taylor'un hayat öpücüğü gibi gelen üçlüğüyle soyunma odasına 41-39 önde giren Finalspor üçüncü çeyrek başlarında biraz bocalar gibi olsa da; bir kaç dakikalık ataletin sonrasında ritim bulmayı başardı.

Deshon Taylor başta olmak üzere kısalarla topa iyi baskı yapan ve çember altını yardımlaşarak kapatan Finalspor, Taylor'un kritik üçlükleriyle bu çeyreği 54-48 önde tamamladı.

Son çeyrek takım halinde ve kısalarıyla müthiş savunma yapan Finalspor Taylor'un dışında skor üretemese de, rakibin etkili skoreri Florance'i ikili sıkıştırmalarla top yüzü göstermeyerek maçın kilidini çözmeyi başardı.

Savunmasını yüksek show uplarla logoya kadar çıkartarak Sigortam Net'i top kayıplarına zorlayan Finalspor, zorlama atışlara kalan İstanbul temsilcisinin girmeyen şutlarını hızlı hücumlarla değerlendirerek arayı açmaya başladı.

Bu çeyrekte İlker Tunalı ve Taylor hücumda alev alırken, topa yön veren iki kısa Kerem Aydan Özel ve Ozan Yılmaz'ın sert ve temaslı savunmaları galibiyete giden yolun kapısını iyice araladı.

Kötü başlayıp, savunmada uzun süre aksayan Can Özcan'ın sonlara sakladığı barutlarıyla kendini karşı tarafa hatırlatarak son noktayı koyması ise maçın finali gibiydi.

Momentumu kaptırdıktan sonra hücumlardan boş dönmeye başlayan Sigortam Net karşısında bulduğu kolay basketlerle parkeden 74-62 galip ayrılan Finalspor; 20 Mayıs Pazartesi günü saat 18.00'de Beşiktaş Akatlar Spor Salonu'nda oynanacak serisin  beşinci ve son maçında final şansını zorlayacak.

Bu eşleşmeden çıkacak takım Mersin BŞB- Gaziantep Basketbol eşleşmesinin galibiyle TBSL'ne yükselmek için kozunu paylaşacak.  

Coach Berat Gök Mustafa Baştürk gibi önemli bir skorerinden sakatlığı nedeniyle yararlanamadığı maçta takımını kenardan iyi yönlendirdi. Rakibin pozisyonlarıyla, skora bakarak yaptığı rotasyonlar kusursuzdu.

Kısalar en kritik zamanlarda devreye girerken, takımın emektarı Recep Doğrusöz girdikten sonra yaptığı yerinde dokunuşlarla gemisini kurtaran kaptan gibiydi.

Bursa basketboluna Bursalı coachların egemen olmaya başlaması çok güzel bir şey.

Hakemler için bu kez olumlu konuşacağım!

Kerem Baki, Aydın Karaçam, Barış Turgut tolere edilecek bir kaç düdük dışında kusursuz yönetim sergilediler.

Okul takımı olan Finalspor bu maçı öğrencilerinin büyük desteğiyle oynayarak kazandı.

Basketbolcular da karşılaşma bitince tribünlere kadar giderek kendilerini alkışlayarak teşekkür ettiler.

Başkan İhsan Özen'in 'Süper Lig rüyası' gerçekleşir mi bilemeyiz ama, kurduğu Finalspor her sezon biraz daha dal budak salarken, TBL'nin de hatırı sayılır takımlarından birisi haline geldi.

Finalspor maçta 21/47 saha içi, 11/24 iki sayı, 10/23 üç sayı yüzdesiyle oynarken, çizgiden de 22/26 isabet tutturdu.

 6'sı hücum, 32'si savunma olmak üzere toplam 38 ribaunt topladı.

16 asist, 15 top kaybı yaparken, 4 top çalarak maçı tamamladı.

24 sayı ile takımın en skoreri olan Deshon Taylor 1/3 ile ikilik, 4/8 ile üçlük attı, çizgiden hiç kaçırmadan %100 isabetle 10/10 soktu. 

İlker Tunalı 14, Can Özcan 8, Kerem Aydan Özel 4, Ozan Yılmaz 5, Recep Doğrusöz 7, Brendan Bacon'dan da 12 sayılık katkı geldi.


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları